Vad ska jag göra på ett sjunkande skepp?

Much like flygplan, fartyg är främst en säker transportsättet, och risken för dödsfall ombord på ett fartyg är lägre än i ett motorfordon. Det finns dock potentiella faror på ett fartyg, inklusive risken för att sjunka. De flesta moderna fartyg är konstruerade för att flyta i en rad olika väderförhållanden och även efter att de har blivit svårt skadade, men inget skepp är osänkbar. Som en passagerare ombord på ett sjunkande skepp, kommer du att kraftigt höja dina chanser att överleva genom att hålla sig lugn och följa instruktioner från medlemmar av besättningen.

Besättningen ombord på ett fartyg är omfattande utbildning i akuta åtgärder, bland annat vad man ska göra i en situation där fartyget verkar vara sjunker. Om ett fartyg verkar vara i riskzonen för att sjunka, ett antal åtgärder av besättningen är satt i rörelse bland annat inleda passagerarutrymning och varning larmtjänster på det faktum att det finns ett problem. Moderna fartyg är utrustade med livbåtar st med nödvändiga förnödenheter och passagerare har flytvästar för alla ombord också. Om du håller huvudet i en evakuering situation där du behöver lämna ett sjunkande skepp, kommer det troligtvis bra för dig. Om du vill öka säkerheten ombord på ett sjunkande skepp, börja med att uppmärksamma säkerhet genomgång i början av resan. Varje fartyg är något annorlunda, så även om du har rest med båt innan, se till att lyssna noga till vad besättningsmedlemmen ge genomgång har att säga. Under säkerhet information kommer besättningsmedlem berätta var i stugan hittar du en flytväst, och vad du bör göra i en nödsituation. Du kommer också att ges en livbåt uppdrag och berättade hur man kan nå din livbåt. Var inte rädd för att ställa frågor under genomgången så att du vet vad du ska göra i händelse av ett haveri, och efter genomgång, bekanta dig med plats för din livbåtar och din flytväst.

Se till att du vet hur du hittar din livbåt i situationer med nedsatt sikt som de som kan orsakas av en brand. Du kan också vanligtvis hitta ett kort säkerhetsinformation eller affisch i din hytt: läs det noggrant och se till att du förstår alla säkerhetsrutinerna. Du bör också prova på din flytväst för att se till att det sitter ordentligt och att du förstår hur man sätter på den i en nödsituation. Om flytväst ser skadad eller inte passar rätt, begära en ny.

Om en evakuering av ett sjunkande skepp är beställd av kaptenen, följa de säkerhetsrutiner som angavs i säkerhet information. Om en besättningsmedlem ger dig anvisningar, följa dem. Se till att klä sig varmt i vettiga kläder och skor som gör att du kan röra sig fritt och ha på dig flytväst över dina kläder. Fortsätt på ett lugnt och ordnat sätt till din tilldelade livbåtar och hjälpa funktionshindrade passagerare på internat för livbåtar, om det behövs. När du är i livbåten med besättningsmedlemmar tilldelats, följa sina order.

Din livbåt bör innehålla lager av mat och vatten, bloss, filtar och kommunikationsenheter. De flesta moderna räddningsbåtar har homing fyrar som kan aktiveras när livbåten sänks ner i vattnet, hjälper räddningstjänsten att hitta dig. Staying lugn och hjälpsamma kommer att hålla alla i livbåten avslappnad tills hjälp anländer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.