Vad innebär elektronisk bränsleinsprutning (EFI)?

Även om alla bilar som säljs idag har elektronisk bränsleinsprutning, tidigare bilar hade förgasare, som var mindre effektiva. Vissa andra typer av mindre motorer såsom gräsklippare eller rototillers, fortfarande använda förgasare. Både förgasaren och det elektroniska insprutningssystemet är mekanismer som levererar bränsle till motorn. Den första insprutningssystem var Throttle body insprutningssystem, system eller system med punkt, som hade en elektriskt styrd ventil INSPRUTARE . Senare ersattes dessa med mer effektiv multi-port bränsle insprutningssystem, som har ett separat bränsle injektor för varje cylinder. Den senare konstruktionen är bättre på mätning ut bränsle noggrant för varje cylinder, och dessutom ska en snabbare reaktion.

Även om elektronisk bränsleinsprutning är mycket mer komplicerad än en förgasare, är det mycket effektivare. Injektorn är en slags ventil som styrs elektroniskt, vilket öppnar och stänger och levererar finfördelade bränsle till motorn. Det sprutar bränsle till insugningsventilerna direkt i form av en fin dimma. Injektorn öppnar och stänger snabbt, och pulsbredden, eller hur länge den förblir öppen, avgör hur mycket bränsle som går in i ventilen. Bränsletillförseln till spridarna med bränsle järnväg. P

flera givare ingår som en del av systemet för att säkerställa att rätt mängd bränsle levereras till spridarna, och därefter till insugningsventilerna. Dessa sensorer inkluderar en sensor motorns varvtal, spänning sensor, kylvätska temperatursensor, trottelpositionsgivarens, syresensorns och luftflöde sensor. Dessutom övervakar ett grenrör absolut tryckgivare lufttrycket i insugsröret för att bestämma hur mycket ström genereras. I en sekventiell bränsleinsprutning system, spridarna öppna en i taget, i samband med öppnandet av varje cylinder. Några andra insprutningssystem kan öppna alla spridare samtidigt. Den sekventiella alternativet är fördelaktigt eftersom det möjliggör en snabbare respons när föraren gör en snabb förändring.

är hela insprutningssystemet styrs av en elektronisk styrenhet (ECU) , som fungerar som en central utbyte mot information som kommer in från alla olika sensorer. Ecun använder denna information för att bestämma längden på pulsen, gnista förväg och andra element. Ecun har flera säkerhetsfunktioner inbyggda, inklusive bränsle skära parameter och toppfart parameter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.