Vad innebär bilens Suspension System Do?

När ridning i någon annans bil, är en av de första saker du är skyldig att märka hur skjutsen skiljer sig från ditt eget fordon. Om fordonet rider smidigt, kramar hörn, och tillåter dig att smutta på en kopp kaffe utan att spilla ut det, kan du kredit en bra fjädringssystem. En suspension system består av flera delar som kan variera beroende på vilken typ av fjädringssystem. De olika komponenterna i samband med fjädring inkluderar chassit eller ramen, fjädrar coil, bladfjädrar, dampeners inklusive fjäderben och stötdämpare, och anti-välde eller barer vridning. Olika kombinationer av dessa kan utgöra en särskild fjädringssystem. Den mycket viktiga uppgiften ett fjädringssystem är att jämna ut de åka med bibehållen utmärkt kontroll. Detta kan låta som ett enkelt jobb, men med acceleration träder kraft, och översätter kraft i rå energi. När en bil accelererar på en väg, bulor leda fram energi som omvandlas till vertikal energi, som går genom ramen för fordonet. Utan spole och bladfjädrar att ta till sig detta, skulle den vertikala energi orsaka att fordonet hoppa upp från vägen, minska däckets friktion och kontroll. Bilen skulle då komma bounding tillbaka med ännu större kraft, vilket leder till en mycket obehaglig och farlig resa.

spiralfjädrar och bladfjädrar är avsedda att absorbera upp /ned krafter att hålla däcken stadigt på marken . Personbilar ofta har spiralfjädrar fram och bladfjädrar i ryggen, medan många 4-hjulsdrift Nya fordon, sport terrängbilar och lastbilar har spiralfjädrar fram och bak, eller oberoende fram /bak fjädring. Dampeners, nämligen fjäderben och stötdämpare, skingra den energi som absorberas av spiralfjädrar, så upp /ned motionen snabbt lugnade till noll. Om dampeners är i god skick, bör passagerarkabinen förbli relativt opåverkade av resor över dalar och gropar i vägen. Om Stötdämparna är gamla eller felaktiga, när bilen börjar studsa, fortsätter den studsande för avlånga tid.

Vissa fordon omfattas av torsionsstavar, även kallad anti-gunga eller krängningshämmare. Dessa barer span ramen, bidrar till att jämna ut sida till sida rörelser i kurvor. Torsionsstavar är en viktig del av fjädringssystem på hög profil fordon som anses mer tungrodd.

Även personbilar och fordon lyx har fjädringssystem utformade för maximal komfort, stel fjädringssystem är typiska för Nya fordon utformade för att transportera tunga laster. Fordon som har lyfts till en högre profil, ofta för off-roading, byta centrala delar av suspensionssystemet. Lyft kits är avsedda för en viss modell för att kompensera för den förskjutning av vikt och hur det kommer att påverka styrning och fjädring.

Ett fordon som inte sitter nivå eller har alltför studsar eller dålig hantering uppvisar problem i samband med suspensionssystemet. Avstängning påverkar kraftigt säkerhet, så ett sådant fordon skall repareras innan körning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.