Vad finns olika typer av bärgningsbilar?

bärgningsbilar är fordon som används för att dra andra fordon. De används för att dra fordon som har misslyckats på grund av mekaniska fel eller som har varit i en olycka. Flesta bärgningsfordon ägs av privata företagare som tjänar sina pengar ta bort bilar från vägar, motorvägar, diken och andra situationer. Vissa bärgningsbilar, dock ägs av staten och används för vägar patrullera Toll och motorvägar. Vissa företag också egna bärgningsbilar som uteslutande används för att bogsera andra fordon som ägs av företaget. Det finns tre huvudsakliga typer av bärgningsfordon: krok och kedja, hjul-lift, och plant. Krok och kedja lastbilar bogsera, även kallad lyftsele bärgningsbilar, inte längre används så mycket som de en gång var. Detta beror på kroken och kedja lastbilar bogsera arbete genom att svepa en kedja runt axeln eller ram av fordonet. Detta kan orsaka repor eller andra skador på bilen. Normalt är krok och kedja lastbilar bogsera reserverat för fordon som har skadats i en olycka, fordon som inte har sitt framhjul eller bakhjul, och fordon med stål stötfångare.

Wheel hiss bärgningsfordon liknar krok och kedja lastbilar bogsera, men de använder en metall ok snarare än en kedja. Detta ok hakas under antingen främre eller bakre hjulen på fordonet bogseras. Med hjälp av en hydraulisk eller pneumatisk lyftanordning, är den främre eller den bakre delen av fordonet lyfts från marken som det är dragna.

Flatbädd bärgningsbilar, även kallad rollback bärgningsbilar, innehåller en stor tom säng längst bak i lastbilen. Använder hydraulik, kan den här sängen vara benägen för att bilda formen av en ramp. Fordonet kan sedan antingen köras på flatbädden, eller en vinsch kan användas för att dra den på plats. Efter att fordonet är på plats, hydraulik används igen för att jämna ut flatbädden för att dra fordonet. Flatbädd bärgningsfordon är den bästa metoden för dragande fordon, eftersom de inte lägger press på fordonet eller dra den under en tid. Snarare är all den stress som släpps ut på bärgningsbil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.