Vad är några olika typer av bromsar?

De viktigaste typerna av bromsar är skivbromsar, trumbromsar, bromsar luften och bromsar vakuum. En broms är en apparat som används för att bromsa eller stoppa ett fordon i rörelse, eller, när fordonet står stilla, att hålla det från att röra sig igen. De flesta fordon har hjul bromsar, inklusive bilar, cyklar, motorcyklar och några flygplan. Hjulbromsar allmänhet friktion enheter som använder motstånd och energi går förlorad vid värme till långsamma fordonet. Detta är vanligtvis uppnås genom att trycka bromsbackar antingen direkt mot hjulet eller mot en roterande del av bromsen bifogas hjulet. För regenerativ bromsning, håller fordonet denna förlorade energi i bilens system och återanvänder det senare. Det vakuum Bromsen var ursprungligen tänkt för användning på tåg. Dessa typer av bromsarna fungerar genom att skapa tryckförändringar i ett utrymme som kallas bromscylindern. Inne i cylindern finns en kolv, som är en mekanism som är utformad för att använda kraften av inkommande luft att flytta en stång. Staven är ansluten till bromsbackar. När bromspedalen hålls ned, luft släppas in i cylindern, vilket gör att kolven för att överföra denna kraft på bromsen staven. Bromsen staven rör sig och i sin tur är bromsbackarna pressas till den sida av hjulet för att orsaka slitningar. En annan typ av broms är trumbroms som uppfanns av Louis Renault 1902. Dessa typer av bromsarna fungerar på liknande sätt som vakuum broms, men i stället för att använda olika lufttryck, använder den oljetryck. Staven drag och orsakar bromsskorna att klämma och orsaka slitningar på en roterande trumma knuten till hjulet. Genom att stoppa eller bromsa trumman, hindrar det också eller bromsar hjulet. Trumbromsar ofta behöver bytas ut, och av denna anledning, har ersatts med skivbromsar på många fordon.

Skivbromsar uppfanns för bilar 1902 av Frederick William Lanchester. Dessa typer av bromsarna fungerar genom att trycka på rotorn, eller Bromsskiva, till hjul-och /eller axel orsaka friktion. Den skivbroms är en rund, platt bit metall, som vanligen av gjutjärn, som är ansluten till ratten. Vid inbromsning, är bromsskivor klämde mot hjulet på vardera sidan av bromsbelägg. Skivbromsar håller längre och är effektivare när de är våta än trumbromsar. Dessa typer av bromsar används ofta på motorcyklar, bilar och cyklar.

Begreppet luftbromsar "avser två olika typer av bromsar. Luften broms, tillämpad på ett vägfordon, används normalt för lastbilar och tåg. Företaget sysselsätter antingen skivbromsar eller en trumbroms men använder tryckluft i stället för komprimerad vätska för att skapa önskad friktion. Luftbromsar hänvisar också till de system som används för att bromsa ett flygplan medan under flygning. Ett exempel på dessa typer av bromsar är skevroder, en yta som flyttar ut från planet för att skapa fler vindmotstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.