Vad är god skötsel för bildäck?

Många förare inte inse vikten av däcken de kör på, och blir förvånade när däcken misslyckas eller behöver bytas ut. Faktum är korrekt underhåll av bildäck avgörande för fordonens säkerhet och lång livslängd för en bil, och när det görs på rätt sätt, förlänger livslängden på däcken också. Det finns några grundläggande steg för att tröttna underhåll och viktiga försiktighetsåtgärder som alla förare måste följa för att förbättra livet för sina däck, tillsammans med den personliga säkerheten. Det finns inga fasta tumregel för hur länge däcken håller, främst därför att detta beror mycket på hur bilen körs, när den körs och hur bra däcken bibehålls. Generellt under optimala förhållanden ska förarna ersätta deras däck var fyra till fem år. Det första steget i däcket underhåll är att välja rätt däck. Alltid använda den typ av däck som rekommenderas för din bil. Denna information är vanligtvis anges i instruktionsboken och innanför dörren. Om du är osäker, kontrollera med en mekaniker att vara säker på att du köper rätt däck. När dina däck har installerats, är du ansvarig för att hålla dem i gott skick genom att kontrollera deras inflationen ofta och regelbundet rotera dem.

Hålla dina däck pumpade till rätt tryck är mycket viktigt. Många förare kontrollera inflationen i deras däck varje gång de får bränsle, vilket är en utmärkt idé för om däcken är låga, ger en bensinstation tryckluft för inflationen. Alla fordon har ett rekommenderat inflation och som anges innanför dörren, och alla däck har en inflation betyg som du bör kolla också. Den rekommenderade inflationen bygger på lasten gränsen betyget för din bil, och det är viktigt att se till att bilens rekommenderade last inte överskrids också.

Dessutom bör du se till att din bil är väl överens med anpassningen kontrolleras när du byter olja och efter en olycka i alla storlekar. En bil som är ur läge kommer att däcken slits ojämnt, i slutändan skada. Hjulen kan också behöva vara balanserad, speciellt om du märker rysning eller jimmying vid hög hastighet.

Dessutom ska förarna vara försiktig med de ytor som de kör på och vårdslös körning. Förutom att vara farliga, är vårdslös körning mycket krävande för bil-däck och kommer att leda till ett behov av ersättning. Hot vägar, tungt KOPPÄRRIG eller potholed vägar och vägar som genomgår renovering kommer att orsaka bilens anpassning för att halka, samt orsakar skador på däcken. Om du kör under svåra förhållanden ofta, bör du ha anpassningen kontrolleras ofta också, och korrigera anpassning vid behov. I vissa områden, förare anpassa sina bilar på två eller flera gånger per år på grund av dåliga vägar.

Bad stötdämpare och Struts kan påverka däckslitage. Genom att upprätthålla korrekt däcktryck och anpassning, samt kontroll på den mekaniska egenskaperna hos din bil, däcken är sannolikt att hålla längre och hålla dig säkrare. Om du kör säkrare och samvetsgrant, kommer du också längre bodde däck, samt upprätthålla en säker bil för dig och din familj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.