Vad är ett oidentifierat Submerged Object?

Ett oidentifierat föremål nedsänkt (USO) är ett objekt som kan upptäckas under vattnet, men inte identifierats och ofta inte bekräftats. Förutom att man finner helt under vatten, oidentifierade nedsänkt objekt också har beskrivits i transit, hoppa in eller ut ur vattnet, ibland flera gånger. Liksom oidentifierade flygande föremål, sin luftburna kusiner, USOS är ett ämne av stor debatt och diskussion i vissa samhällen, med vissa människor bestämt hävda att de är bevis på främmande djur eller andra övernaturliga fenomen, medan andra hävdar att det är helt vardagliga förklaringar till sådana objekt. Det finns ett antal sätt på vilket ett oidentifierat nedsänkt objekt kan observeras. I vissa fall, folk gör faktiskt visuell kontakt, såsom i fallet med ett föremål som tycks brista genom flytande havsisen, eller titta längs vattenytan. I andra fall kan mekanisk detektionsmetoder som radar avslöja missförhållanden i vattnet som inte stämmer överens med några kända objekt i havet. Oidentifierade nedsänkt objekt kan också identifieras hörbart, som i fallet med mystiska ljud som filtrerar genom mikrofoner placeras på havets golvet.

Havet är en mycket stor plats, och det är också en mycket mystisk plats. Många delar av havet är i stort sett otillgängliga för människor eftersom de är så fientlig, med totalt mörker, extrem kyla och dödligt trycket allvarliga hinder för mänsklig interaktion. När människor gör företaget till golvet i havet i särskilt utformade ubåtar eller genom hjälp av fjärrstyrda fordon utrustade med kameror, ser de ofta ett antal fantastiska saker, som att det stora röret maskar som samlas runt hydrotermiska skorstenar på havsbotten. Man kan bli förlåten för att ta miste på en sådan nyfikna varelser för ett oidentifierat föremål under vatten, i synnerhet som forskarna hittar ständigt nya arter i havet. Man kan hävda att de flesta dokumenterade fall av oidentifierade nedsänkt objekt är nog bara fall i människor såg växt-eller djurliv från djupet av havsbotten och kände inte igen det eftersom det var helt främmande. Vissa djuphavsfisk, till exempel, verkligen ser ut som utlänningar, med vissa arter även generera ljus för att locka bytesdjur. I fråga om föremål som verkar röra sig i och ur vattnet, tricks av ljus, vatten och miljö kan vara viktiga faktorer i dessa observationer, speciellt eftersom dessa iakttagelser inte har kontrollerats, och besättningsmedlemmar har ofta senare erkänt att de var slut eller stressade.

Några oceanografer är förtjust i att säga att vi vet mer om månens yta som vi gör om djupet av oceanen, och Detta kan förklara sanningen bakom de oidentifierade nedsänkt föremål. Mysterierna i havet tycks inte ha fångat uppmärksamheten hos de paranormala gemenskapen i den mening att rymden har, vilket också kan förklara den relativa sällsynthet oidentifierade nedsänkt föremål siktningar. Många länder har också investerat mycket pengar i oceanografiska forskningen, vilket även kan bidra till sådana iakttagelser, den mystiska objekt i och omkring vattnet kan till exempel vara experimentell vattenskotrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.