Vad är en kompressor shuntventil?

Ibland kallas en kompressor avlastningsventil, är kompressorn shuntventil en mekanisk anordning som utnyttjar vakuum åtgärder för att släppa trycket från intag systemet på olika typer av motorer. Finns i design för många turboladdad och överladdade bilmotorer, är kompressorn bypass-ventiler också hittas i motorer av olika typer av flygplan och i vissa tåg motorer användes också. Utvecklades i början 20th century, har effektiviteten och användning av kompressorn förbikopplingsventil fortsatt förbättrats under årens lopp.

avsedda att fungera som ett vakuum påverkas ventil hjälper kompressor med bypassventil på väg att tryck skapas inom en turbo eller överladdade motorer tillbaka till det tredje trycksatt slutet av insugningssystem. Samtidigt är trycket inte återinföras i Luftmassemätare sensorn, så åtgärden av ventilen inte hämmar totala effektiviteten i användningen av luften i skapandet av kraft och rörelse. Men gör kompressorn shuntventil det möjligt för insugningssystem att undvika uppkomsten av kompressor överspänning som kan leda till spikar ett tryck som skulle försvaga den totala intaget processen.

Den huvudsakliga funktionen för kompressorns bypass ventil är att möjliggöra undkomma trycket under segmentet drift när gasspjället plattan är stängd. Utan närvaro av den ventil så att trycket ska omdirigeras till den tryckluft helt enkelt skulle krascha in plattan, bygga upp, och så småningom slås tillbaka tillbaka till turbo. Denna stark våg av tryckluft skulle inte bara skapa ytterligare slitage på turbon korrekt, men också långsamt och eventuellt stoppa insatser turbo helt.

En av de första mönster för kompressorn shuntventil ingick i AEM, en design för en elbil som utvecklats i Frankrike och släpptes 1924. Sedan dess har kompressorn förbikopplingsventil fortsatte att stärkas, vilket gör att den grundläggande funktionen av ventilen att lätt anpassa sig till större och kraftigare motorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.