Vad är en bil Vattenpump?

En bil vattenpump är en del av kylsystem som används inom de flesta bilmotorer. Ett fungerande vatten pump är obligatoriskt för bil till arbetet, eftersom det håller motorns temperatur under en viss nivå. De flesta fordon har en förbränningsmotor, som genererar en stor mängd värme.

De flesta bilar använder en flytande baserade kylsystem. Vätskan cirkuleras genom en rad inbyggda passager genom och runt motorn kärna. Värmen från motorn absorberas av vätskan, minska det totala motortemperatur.

Detta vätska till kylaren, som distribuerar det över en större yta och gör värmen att komma undan med luft flyttas över vätskeytan. Luften absorberar värmen, och spridningen gör att vätskan kan snabbt kyls. En motor temperaturmätare lades på instrumentbrädan för att informera föraren när motorn var hetare. Föraren skulle foga ytterligare vatten eller annan kylvätska direkt till systemet. Alternativt skulle föraren lyfta huven och vänta på att motorn svalna.

utvecklades Antifreeze att öka effektiviteten i temperatur ledningssystem motorn. Denna lösning är en blandning av vatten och alkohol och utformades ursprungligen för att förhindra att pumpen bil vattnet från sprickbildning när vattnet blev till is på vintern.

Bilen vattenpumpen är verkligen en centrifugal pump. Så snart motorn är igång, styrkor pumpen vätskan cirkulera. Ett bälte ansluter motorns vevaxel till vattenpumpen, som ger den kraft som krävs för att driva pumpen. En bil vattenpump har ett inlopp och yttre sidan. Öppningen är byggd i mitten av pumpen. Radiator vätska dras in i pumpen och flyttas till utsidan av vattenpumpen genom centrifugalkraften. är den kylvätska flyttade genom motorn, kyla den så den flyttas. Det finns ett antal passager bygga i motorblocket så att vätskan utdelning till de viktigaste områdena av motorn. Kraft fordonsindustrin vattenpumpen säkerställer att vätskan rör sig längs gångarna i en förutbestämd takt.

En trasig vattenpump kommer att resultera i en stadigt ökande motor temperatur. Om bilen fortsätter att fungera utan ett kylsystem, då motorn överhettas och slutar arbeta. En utbildad bil mekaniker är skyldig att byta ut en trasig vattenpump.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.