Vad är det bästa sättet att vaxa en bil?

Alla bilar kräver underhåll från gång till gång, men många individer inte inser vikten av vaxning. Vaxning av din bil kan du inte bara förbättra det estetiskt men du kan skydda den från väder och vind. Dessutom, genom att göra det själv kan du undvika en del av dessa dyra detaljer kostnader. Den första och främsta faktorn när de förbereder att vaxa en bil är vädret. Det är ganska uppenbart att du inte kan vax en bil i regnet, men många förstår inte det bästa tillfället att vaxa en bil är under en sval, helst molnig dag. Anledningen till detta är enkel. Om det är för varmt (över 75 grader Fahrenheit, eller 24 grader Celsius) vaxet förblir för varmt att hårdna. Om du försöker att vaxa en bil på en kall dag, kommer vax bli too hårt, vilket gör det svårt att ta bort. Innan du försöker att vaxa en bil, är det mycket viktigt att tvätta bort alla av smuts. Om det finns smuts på bilen när vax appliceras eller avlägsnas, kommer det att lämna fula streck och skada lacken. Tvätta bilen ordentligt och flera gånger om det behövs. Efter tvättning, använd en micro fiber tyg eller en duk som inte lämnar ludd på färg, att torka bilen. Torkning bilen på rätt sätt förebygger vattenfläckar. En del människor kommer att rekommendera att en polsk tillämpas före vaxning. Gör detta endast om färgen är mycket sliten, eftersom Automotive Polska är ett slipmedel och kommer att bära ner färgen om de används alltför ofta. En professionell kan berätta att en lera baren fungerar lika bra. Leran kommer att ta bort smuts, föroreningar, och även härdade tjära från porös färg utan skador. I nästa steg att ta när du vax en bil tillämpar vax. Återigen, använd en handduk eller kommersiell applikatorn som inte lämnar ludd på färgen. Om du tappar applikatorn, skaffa ett nytt för att undvika spridning av smuts med vax.

Applicera vaxet i en cirkulär rörelse till en panel i taget, arbeta uppifrån och ned. Sedan gäller det vax till en annan panel på samma sätt. När du är färdig tillämpning av vax för att den andra skivan, bör den första panelen vara torr och klar för avhämtning. Undvika att få vax på plast eller trim eftersom det lämnar en ful vit fläck.

En handhållen buffert är ett gemensamt verktyg som används för att avlägsna vax, men eftersom buffertar kan vara svåra att hålla rena, använd en mjuk handduk eller tvättlapp istället. Ta bort vaxet med långsamma, cirkulära rörelser. När du är klar, använd en annan handduk för att polera bilen, som kommer att ta bort alla överblivna rester av vax.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.