Vad är bäst resultat Aircraft?

Det vi kallar världens högsta resultat flygplan beror på vilken typ av resultat vi tittar på: storlek, hastighet, eller stealth. Alla dessa egenskaper kan vara det mest användbara beroende på användningsområde.

Världens största passagerarplan är Airbus A380, som kan bära upp till 853 personer i ekonomiklass konfiguration. Airbus är så stor att smeknamnet "superjumbo gjordes för det, och det kan bara landa i speciellt utformade flygplatser. Hittills har fordonet endast flugit för test och visa flyg, men det är redo att tas i bruk i slutet av 2007 eller början av 2008. Det finns flera extremt snabba flygplan. Som du kallar den snabbaste beror på din definition av "flygplan", men i allmänhet ett flygplan skall 1) kunna ta bort på egen hand, 2) arbetet i den lägre atmosfären, och 3) mark utan assistans. Den snabbaste båtar, scramjets som verkar högt i atmosfären, inte uppfyller denna definition, men de kan vara mycket snabb. Den snabbaste scrammotorer ännu flygas är Boeing X-43A, där det anges ett hastighetsrekord på 7. 546 mph (12. 144 km /t), eller Mach 9,8, den 16 november 2004. Den snabbaste sanna flygplan är SR-71 Blackbird, som nådde en hastighet av 2. 188 mph (3. 521 km /t), eller Mach 2,8, den 28 juli 1976. Olika raketer har nått hastigheter på Mach 5-7 intervall, men dessa kan inte lyfta eller landa på egen hand. Den snabbaste flygplan är tekniskt rymdfärjan, men återigen, kan man inte ta av på egen hand och når upp i maximal hastighet ur jordens atmosfär.

Titeln av världens stealthiest flygplan är en slantsingling mellan F-22 Raptor och B-2 Spirit bombplan. Man kan hävda att F-22 Raptor är stealthier eftersom det är mindre och därför förmodligen svårare att upptäcka. Båda är extremt avancerade och dyra flygplan som används av USA: s militär. De visas inte på radar, men måste spotted visuellt. Joint Strike Fighter, som för närvarande är under utveckling i USA och Storbritannien, kommer också att bli en mycket smygande hantverk, och de uppdaterade design kan göra det ännu svårare att upptäcka än både F-22 Raptor eller B-2 Spirit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.