Ska jag köpa en husbil eller släpvagn?

fritidsfordon (RVS) ger ett bra sätt att ta semester med familj och vänner. Husbilar och släpvagnar ge alla bekvämligheter av att vara hemma, men strax utanför, väntar natur tillsammans med avkopplande njutning för camping i stil. Om du är ny till RVs du kan välja mellan en husbil och släpvagn. Följande överväganden kan hjälpa dig att avgöra vilka köper passar dina behov bäst.

Fördelar med en husbil: En av de största fördelarna med en husbil är att man kan bogsera en båt eller fordon, lägga till det roliga. Familj kan också rida i husbil på väg, vilket gör det lätt för barnen att ta en tupplur, få ett mellanmål, eller ens använda husbil är toaletten. Som en släpvagn, kommer den höga profil i en husbil gör den känslig för byig eller kraftiga vindar, men på grund av den extra tyngd det bör vara något mer stabil i väg-säkra förhållanden, allt annat lika. En husbil kan också passa bättre på uppfarten eller bakgård, eftersom det är enklare att framföra ett fordon på en trång plats än det är att manövrera ett släp på en trång plats.

Nackdelar med en husbil: Även husbilar är lätt att köra, vissa människor är obekvämt bakom ratten på ett fordon med en så bred profil. Dessutom, när du når din destination i en husbil måste du flytta ditt vardagsrum att åka någonstans om du inte har bogserat ett fordon för transport. Husbilar är också dyrare än trailers och kräver mer mekaniskt underhåll. En standard auto butiken kan inte alltid arbeta på en husbil eftersom RVs ofta kräver särskild hissar eller utrustning för att utföra vissa typer av underhåll.

Fördelar med en trailer: Trailers är billigare än husbilar av samma längd och bekvämligheter som gör dem mycket attraktiva för köpare. Trailers är billigare eftersom köparen inte behöver betala för en motor, även leder till mindre underhåll. Detta ger köparen möjlighet att köpa en trevligare eller större släpvagn för samma summa pengar som skulle gå till en husbil, eller att spara en bit av pengar att spendera på de semestrar. Trailers har också mer bostadsyta än Husbilar eftersom det inte finns något behov av en taxi område. Slutligen, när du når din destination kan bogsera fordonet blivit ett transportmedel.

Nackdelar med en trailer: med släp kan vara svårt, speciellt i hög eller byig vind där släpvagnen kan påverka. En släpvagn kräver också en stark bogsera fordon med en kraftfull motor, och utesluter bogsering andra leksaker såsom en båt eller terränggående fordon. Dessutom är det olagligt att åka i en släpvagn medan det bogseras. Slutligen kan man ha för att hyra ett utrymme för att hålla en släpvagn, om det inte finns tillräckligt med utrymme på gatan hemma. Hyra utrymme kan kosta upp till $ 100 US dollar (USD) per månad eller mer.

Om svaret fortfarande är oklart, överväga att lägga ett par helger undan för att hyra en husbil, då släpvagn. Du kan upptäcka dina egna skäl för att föredra den ena till den andra. Den goda nyheten är att du vinner något sätt, eftersom det finns inget som camping eller reser cross country i stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.