I en bil, vad är en tryckplatta?

tryckplatta är en integrerad del i funktionen av en bil är manuell växellåda. Den tryckplatta driver KOPPLINGSLAMELL, ibland kallas KOPPLINGSPLATTA, mot den ständigt snurrande motor svänghjul. Kopplingen skiva, därför antingen stationär eller roterar med samma hastighet som svänghjulet. Friktionsmaterial, liknande den som finns på bromsbelägg och trummor broms, orsakar KOPPLINGSLAMELL snurra i samma fart som motorns svänghjul. Det är denna friktion mellan KOPPLINGSLAMELL och svänghjul som gör att motorns vridmoment för att driva hjulen.

Pressure plåtar är, som namnet antyder, runda, fjädrar metalliska produkter som innehåller och fingrar, eller spakar, och kontrolleras av utsläpp gaffel ansluten till shifter. Alla kopplingen komponenterna är inneslutna i klockan bostäder för överföring, mellan den bakre delen av motorn och framsidan av växellådan. När föraren steg på kopplingspedalen, ett antal fjädrar i tryckplatta är komprimerad med flera-oftast tre-fingrar. Denna komprimering av våren (s) drar tryckplatta och KOPPLINGSLAMELL bort från svänghjulet och därmed hindrar KOPPLINGSLAMELL från roterande. När kopplingen skivan står stilla, kan föraren flytta till rätt redskap och släpp kopplingspedalen. När pedalen släppa upp fingrarna i tryckplatta släppa sitt grepp och våren (s) expandera och trycka tryckplatta till kopplingen skivan och därmed engagerande svänghjulet. Denna release process kallas ofta "klämman load".

Det finns tre huvudsakliga typer av tryck skyltar: (1) The Long stil som innehåller nio spiralfjädrar för tryck mot svänghjulet och tre smala fingrar för release. Long stil plattan används främst för dragracing. (2) Borg Beck stil också innehåller nio spiralfjädrar och tre fingrar. Fingrarna är bredare, dock, och Borg Beck har mer robust material och design som krävs för gata körning. (3) mellangärde tryckplatta passar bäst för gatbruk och är därför den vanligaste typen hittas på senare modell bilar. Den innehåller en enda Bellville stil våren som tillämpar en jämnare belastning från KOPPLINGSPLATTA till svänghjul. Eftersom enda våren bländare är effektivare "over-center", finns det också mindre ansträngning som krävs av föraren att hålla kopplingspedalen i intryckt läge vid ett stopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.