Hur vet jag om min bil har Anti tippskydd Damage?

vägar frysa och tina, urholkar vatten några av smuts under dem. Om asfalt lager över dessa hål faller eller sprickor, är resultatet en krater kallas en jättegryta. Förare som inte kan se eller undvika dessa risker drabbas ofta av någon form av jättegrytor skador på sina bilar. Denna jättegryta skador kan momentant, t. ex. en punkterad däck, eller kumulativa, såsom avvikelser av styrsystemet. Jättegryta skador står för nästan 500. 000 försäkringsfordringar per år, så experter menar letar efter tecken på skador omedelbart efter ett möte med en jättegryta.

Däck är vanliga offer för jättegryta skada, så en förare skulle ta tid att utföra en inspektion av både fälgar och däck. Leta efter tecken på utbuktning i sidoväggen område av däcket. Detta skulle lätt kunna orsakas av jättegryta skada, eftersom däcken erfarenhet plötsliga ryck vid påverkan. Den fälgar med många moderna bilar är aluminium-baserad, vilket innebär att de inte tål så mycket jättegryta skada som äldre stålfälgar. Inspektera fälgar kan innebära att ett möte med en lokal däckservice. Övriga tecken på jättegryta skador är bucklor, läckor och rostar. Striking en djup jättegryta kan orsaka bucklor bilda runt hjulen och underredet. Om rostskydd äventyras, får rost börjar bildas runt de skadade områdena. Om bilen börjar läcka vätska, kan det vara ett resultat av jättegryta skador på underredet eller Motorupphängning område. Det kanske mest uppenbara tecknet på jättegryta skada uppstår i bilens anpassning och chock system absorption. En bilens fjädringssystem är utformat för att ge en jämnare gång för föraren, främst genom att låta däcken och Struts för att studsa upp och ner. När däcket slår en jättegryta, särskilt vid motorvägshastigheter erhåller hela Stötdämpningssystem en omedelbar skumpa. Med tiden fjädrar stötdämpande och Struts blir mindre motståndskraftig, vilket leder till en betydligt tuffare resa och mindre direkt styrning.

För att kunna bedöma jättegryta skador på bilens fjädring och chock system absorption, fråga dig själv några frågor om bilens beteende. Känner du en stor del av vajande när du gör rutin varv? Har bilen dyka ner under inbromsning? Har bilen sjunker i ryggen när man accelererar från en död stop? Har bilen "botten" på stadens gator eller studsar för mycket på ojämna vägar? Alla dessa symtom kan innebära att ett tillfälligt problem som orsakas av jättegryta skador. I samma anda kan bilens anpassningen också att påverkas kraftigt efter månader av kontinuerliga jättegryta skador. En anpassning problemet verkar ofta som en känsla av brottas med ratten. Ett dåligt bil kanske vill dra till en riktning i stället för att bibehålla en rak väg. Korrekt hjulinställning är viktigt av flera skäl, bland annat livslängd på däcken och säkrare hantering under nödsituation manövrar. En lokal däck verkstad eller mekaniker ska kunna kontrollera anpassningen under en schemalagd däck rotation.

Problemet många förare ansikte med jättegryta skador ansvar och ersättning för reparationer. Vissa städer har ansvaret för jättegryta skador på sina gator, men ett stort antal lokala myndigheter inte. De flesta försäkringsbolag kommer att känna igen en omedelbar påstående jättegryta skada, men mycket av de skador som orsakats av gropar är kumulativ. Det är i stadens intresse att tillhandahålla en tillfällig eller permanent jättegryta fixa, men ansvaret för att förhindra en jättegryta-och påföljande skador-normalt faller på den enskilde föraren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.