Hur tar jag hand om en Kapell?

Många konvertibla ägare är överens om att få saker är så trevlig som att köra ner en lugn väg på en varm dag med toppen och nedåt. Vårdar en mjuk topp ordentligt kommer att resultera i år med god service och få problem, medan försummelse kan snabbt leda till läckage och andra frågor. Det finns två aspekter att ta hand om en Kapell: rengöring och skydd. Det är en god idé att konsultera instruktionsboken för specifika rekommendationer. Tillverkarna har vanligen ett utförligt avsnitt diskuterar hur man rengör toppen och skydda den från skador. Vissa tillverkare kan även rekommendera särskilda produkter för skötsel och underhåll. En Kapell bör hållas så rena som möjligt, särskilt under de varma månaderna då det kommer att höjas och sänkas ofta. Inlåning från fåglar bör alltid tas bort omedelbart, eftersom de är mycket sura, och de kan skada överst. Sköljning upp med vatten regelbundet eller när bilen är tvättad är ofta tillräckligt för att hålla toppen i gott skick, men minst två gånger per år bör topp tvättas med en rengöringsprodukt avsedd för suffletter. Tvätt bör ske i skuggan, som inleds med en sköljning och därefter en tillämpning av renare. En mjuk borste eller svamp kan användas för att försiktigt skrubba början innan skölja den ren.

bakrutan kommer också att behöva rengöras. Det är viktigt att avgöra om fönstret är glas, eller vinyl. Vinyl windows kräver att produkter avsedda för rengöring av vinyl, som de kan moln eller spricka annars. I båda fallen bör fönstret försiktigt torkas av med en lint trasa före rengöring, att ta bort större partiklar som kan repa fönstret. Efter Kapell har tvättats och får torka, en villkora produkt kan användas för att hålla den smidig. Medan conditioning toppen, är det en bra idé att leta efter svaga punkter i sömmarna, eller hål i toppen. Dessa kan repareras med topp REPARATIONSSATSER när de är små, undvika mer kostsamma reparationer senare. Det är också en bra idé att rengöra och behandlar gummipackningar som försegla kanter Kapell, så att de inte spricka eller förvränga och orsaka läckage.

Konvertibler bör helst vara garaged, för att skydda början från skadlig UV-strålning som kan orsaka sprickor och bleknar. Om garage inte är tillgänglig, skall fordonet vara täckt med en bil lock eller presenning för att förhindra skador på toppen. Konsekvent exponering för solen kan orsaka allvarlig skada. Det Kapell bör inte lämnas ner under en längre tid, eftersom det kommer att utveckla veck och rynkor som är utsatta för sprickbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.