Hur startar jag en bil med en Jumper Cable?

Som många bilister vet, att hålla ett antal startkablar i bagaget är ett utmärkt försiktighetsåtgärd. Bilbatterier kan förlora en avgift, lämnar föraren och eventuella strandsatta passagerare. Med startkablar, är det möjligt att hoppa starta fordonet genom att överföra elektrisk ström från ett fulladdat batteri till de döda batteriet. Om du aldrig har använt en jumper kabel som att starta ett batteri, är processen mycket enkel och kräver inte mer än några steg. Din första uppgift är att kontrollera terminaler på de till synes döda batteriet. Om det är rost bildats på terminalerna, kan du inte dra dina jumper Kabelsats från stammen. Enkelt rengöra terminaler och se till att batteriet anslutningar är anbringas på nytt sätt. Men om bilen fortfarande inte startar, är det dags att komma ut kablarna. För att du behöver ett fulladdat batteri att fungera som en strömkälla, behöver du hjälp från en annan bilist. För att kontrollera att bygeln kabeln som kommer att nå från batteri till de döda batteriet, placera fordon så att de antingen mitt emot varandra eller sida vid sida som vetter åt samma håll. Längden på kablarna ska nå mellan batterierna utan att spräcka hela sin längd. Detta bidrar till att förhindra stress som leder till en av kablarna glida ur plats under laddning.

Med fordon på plats är det dags att fästa bygeln Kabelsats till batterierna. Observera att klippen i slutet av varje hoppare kabel är färgkodade. Den röda clips bör knytas till den positiva polen på varje batteri, medan den svarta klipp ska anslutas till den negativa terminalerna på båda batterierna. Det är i allmänhet rekommenderas att bifoga klippen till fulladdat batteri först, sedan gå vidare till de döda batteriet. Låt inte en positiv och negativ klippet komma i kontakt med varandra när som helst under processen. Det finns en viss oenighet om huruvida fordonet med laddat batteri ska vara igång under denna process äger rum. En skola är att med motorn igång, den nuvarande genereras är mer stabil och kommer att hjälpa till att återuppliva de döda batteriet snabbare. Dessutom kommer den operativa batteriet har inte en chans att köra ner under processen, eftersom det fortsätter att generera ny energi som motorn går. Andra tror att det gör någon skillnad alls och föredrar att stänga av motorn innan den inledde skjuts. Kontrollera med din mekaniker eller rådfråga din bruksanvisning för att avgöra vilket förfarande biltillverkare rekommenderar. Med kablarna på plats, försök vev den avstannade fordonet. Om batteriet är extremt svag, kan det ta ett par ögonblick att ta ut tillräckligt för att starta motorn. När avstannade motorn är igång, ta bort klippen från nu laddas batteriet först. Sedan tar du bort det motsatta av klipp från det andra batteriet. Returnera jumper kabeln inställd på stammen.

I allmänhet är det en bra idé att låta fordonet att köra i flera minuter innan du stänger av den. Om du misstänker att batteriet behöver bytas ut, kör fordonet till en reparation anläggning omedelbart. En skadad eller gamla batteriet är förmodligen inte en kostnad, vilket betyder att bilen kommer inte att starta en andra gång om motorn är avstängd. Ta inga chanser och hitta ett garage där ett nytt batteri kan installeras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.