Hur reducerar jag gaskonsumtion?

inhemska bränslepriser i ständig förändring, är många förare letar efter sätt att minska gasförbrukning utan att offra för mycket av deras dagliga rutiner. Fram till alternativa bränslen som etanol eller vätgas bli kommersiellt gångbara, dock kommer vi i händerna på oljebolagen, både utländska och inhemska. Lyckligtvis finns det ett antal sätt att minska förbrukningen av gas utan att lära sig att rida på en gräs-powered häst eller gå tio miles för att arbeta och tillbaka varje dag. Ett sätt att minska gasförbrukning är att hålla bilen i garaget så mycket som möjligt. Om vädret tillåter, cykla till jobbet eller skolan några gånger i veckan. Formulär carpools för allt från dagliga arbete pendlar till barnets band praxis eller sportevenemang. Utnyttja eventuella kollektivtrafiksystem system som finns i staden, inklusive bussar och tåg. Investera i en skoter för snabba resor till lokala butiker.

Andra sätt att minska gasförbrukning kan kräva en förändring i dina körvanor. Planera ut din veckovis shopping behöver för att göra en ekonomisk resa i stället för ett halvt dussin kortare sådana. Börja handla på längst plats och arbeta dig tillbaka hem. Köp nonperishable häftklamrar såsom papper varor i lösvikt så att du inte kommer att behöva göra ytterligare inköp körs senare. Kombinera andra ärenden när det är möjligt att minska den totala tid som han kör. Ett barn kan få vänta lite längre för skjuts hem, men föräldern kan minska gasförbrukning genom att slutföra ärenden på ett effektivare ordning.

Många bil rekommenderar att korrekt underhåll av fordon kan minska gasförbrukningen betydligt . Även något så små att hålla däcken ordentligt pumpade kan minska gasförbrukning med så mycket som en eller två procent. Underinflated däck orsaka motorn arbeta hårdare, vilket i sin tur leder till sämre gaseffektivitet. Byta luftfilter vid rätt tidpunkt kan också minska gasförbrukning, eftersom bränsle /luftblandningen är en viktig del av förbränningsprocessen. Använda ett kvalitetsmärke på bensin och hålla tändstift ren kan också minska gasförbrukning. När bränslepriserna når rekordnivåer, många minska gasförbrukning genom att övergå till mer bränslesnåla bilar. När du beställer en andra familj fordon eller en ny bil på en stram budget, lönar det sig att överväga en kompakt eller subcompact modell med hög rating gas körsträcka. Ett sports utility vehicle (SUV) eller mini-van kan vara idealisk för dragande en stor familj eller carpoolers, men det är kanske inte det mest ekonomiska valet för korta ärenden. Hybrid gas /el bilar kan innebära en väntelista och en betydande nyinvesteringar, men deras stora mätarställning betyg och bränsleeffektivitet är svåra att slå.

Till alternativa bränslen blir lätt tillgänglig, det bästa sättet för konsumenterna att minska gasförbrukning är att göra det bästa av varje fiskeresa och frivilligt för att minska mängden nöje körning tills gaspriser blir rimlig igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.