Hur ofta Min bil behöver byta olja?

flesta fordon kräver ett oljebyte vart 3000 miles. Detta är vanligtvis en relativt smärtfritt och billigt förfarande. Det finns många "snabb" oljebyte stationer som är specialiserade på någon utnämning, snabbmat som oljebyte. Även om en hektisk dag, få ett oljebyte kan bara ta en halvtimme. Kostnaden är vanligtvis ganska låg, omkring 30-50 US-dollar (USD) beroende på typ av fordon man kör. Vans, stadsjeepar och stora lastbilar, tenderar att bli dyrare eftersom det finns mer olja att ersätta. En del nyare bilar har tillverkarens rekommendationer som tyder på ett få ett oljebyte var 5. 000 miles. Andra hävdar man skulle få byta olja varje 3000 miles eller var tredje månad. Inte alla överens om att en bil som verkligen behöver byta olja per tillverkarens anvisningar. I själva verket har vissa hävdade att "varje 3000 miles" är en medveten bluff för att tjäna mer pengar.

Faktum är att länder som Storbritannien finns det några oljebytet snabba stopp och vissa hävdar att de har aldrig bytt olja i bilen. Ändå sina bilar köra vidare utan större problem. Men de flesta som följer rekommendationer oljebyte i USA notera sina bilar tenderar att köra med större effektivitet efter en förändring. Så "bluff"-konceptet är ganska tvivelaktigt.

dessutom många företag erbjuder nu hyreskontrakt eller lån på nya bilar med serviceavtal. Dessa tillåter en att byta oljan, och har rutinkontroller och tune-ups gjort gratis. Dessutom kan en hyrd bil avtal anges att man måste följa normal service krav. Man kan bevisa en har service på bilen och hade ett oljebyte vart 3000 miles för att undvika att betala ytterligare avgifter. Det bästa insats när man bedömer den frekvens oljebyte är att rådfråga tillverkningsindustrin rekommendationer i bilens manual. Om du har köpt ett äldre fordon utan manual, kan du antingen beställa en manual från tillverkaren, eller kolla på nätet för att läsa rekommendationer. Många tror att observera oljebytet regeln förlänger livet på en bil.

Dessutom många mekanik även köra en snabb diagnostisk kontroll på bilen under ett oljebyte och får informera ägaren på potentiella problem. Det är i allmänhet mycket bättre att vara medveten om ett problem som behöver repareras än att bli överraskad av bilen plötsligt inte fungerar eller inte fungerar alls. Medvetenheten om ett potentiellt problem kan också bidra till ett schema reparationer i tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.