Hur kan jag få min bil mer bränslesnåla?

priserna på gas stiger högre och högre varje år, många människor börjar få en fast perspektiv på hur göra sin bil mer bränsleeffektiva kan påverka deras budget. Oberoende av priset på gas, mer bränsleeffektiva metoder är viktigt för både ekonomin och miljön.

Naturligtvis det bästa du kan göra är att köpa en ny, mer bränsleeffektiva fordon, såsom en hybrid, men det är inte särskilt praktiska råd för många. När du inte har råd att köpa en ny bil, finns det flera åtgärder du kan vidta för att göra fordonet du nu köra mer bränsleeffektiva.

Regelbunden och korrekt löpande underhåll är ett sätt att göra din bil bränslesnålare. Börja med att hålla däcken ordentligt pumpade. Tire inflation kan påverka bränsleeffektivitet. Felaktigt pumpade däck, liksom felaktig hjulinställning, kan orsaka en rullmotstånd, vilket kan leda till ett fordon att förlora så mycket som en eller två miles per gallon bränsle. Kontrollera dina däck inflationen regelbundet och hålla dem inom det område som fordonets bruksanvisning.

Ett fordon är också mer bränsleeffektiva med ett rent luftfilter. Igensatt och smutsig luft filter tillåta för mycket gas att brännas för den mängd luft och gör att motorn att förlora makten. Ett rent luftfilter kan förbättra gas körsträcka med upp till 10 procent. Du bör överväga att byta luftfilter vid varje oljebyte eller helt enkelt lära sig att göra det själv.

Andra löpande underhåll åtgärder som kan förbättra bränsleeffektiviteten omfattar ändrad smutsiga tändstift, regelbundna tune-ups, och med en väl montering gas cap. Om du är obekant med rutinmässigt underhåll av fordon, hänvisa till fordonets ägare handbok och hitta en mekaniker du kan lita på.

Goda körvanor kan också bidra till att förbättra bränsleekonomin. Undvik snabba starter och stopp och avskaffa aggressiv körning eller kör över hastighetsgränsen. Gas körsträcka börjar sjunka över 60 miles per timme. Använda farthållare på motorvägar kan också göra din pendla mer bränsleeffektiva. Ytterligare förslag som förbättrar bränsleeffektiviteten när körning är att undvika hala onödig vikt och minska A /C användning när det är möjligt. nbsp;


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.