Hur är tilldelade till Highways?

Det finns flera olika motorvägen system som används i USA, inklusive den federalt kontrollerade motorvägar, den äldre amerikanska landsvägar och enskilda vägar stat. Varje system använder sin egen metod för att generera motorväg siffror, men det är oftast en metod i galenskapen. Motorvägen numren är ämnade för att underlätta navigering genom att ta bort den tvetydighet som gatunamn som kan ändra från stat till stat. Om en förare förstått hur motorväg nummer tilldelas han eller hon skulle känna till den allmänna inriktningen av en obekant motorvägen och den allmänna delen av landet är passeras.

Före år 1925 fanns det mycket få, om någon officiell highway nummer. Enskilda vägar eller stigar skulle kunna kombineras till Interstate rutter med namn som Lincoln Highway eller Dixie Overland Highway. Dessa Körleder kom komplett med som arbetar för deras bevarande och främjande, även om vissa av dessa föreningar bildades för mer kommersiella skäl. Förare som vill köra över hela landet på en av dessa leder ofta blev förvirrad när flera olika vägar överlappande använde samma vägar. Använda namn för att beteckna Interstate highways snart blev för svårt för allmän turism. År 1925 hölls möten för att genomföra en ny plan för enhetlig motorvägen siffror i stället för otydliga stigen namn.

US Highway nummer tilldelas enligt riktning och syfte. Rutter kör öst /väst får jämn motorväg siffror, medan nord är syd ges udda highway nummer. Lägsta Highway nummer börjar vid den norra gränsen nära Kanada och östra kusten i Maine. Därför är US Highway 1 en nord /sydlig rutt ursprung i Maine och US Highway 2 är en öst-västliga rutten att kjolarna den kanadensiska gränsen. Motorvägen nummer för US Highway systemet fortsätta i nummerordning, med siffrorna ökar när de närmar sig västkusten och Mexikanska golfen.

Tresiffrigt highway tal ofta beteckna sporrar eller grenar från en större Interstate rutt. Ett exempel på detta är San Francisco Bay Area. Den primära öst /väst färdväg genom området är I-80, men utlöpare av denna motorväg inkludera I-280, I-580, I-680, I-880 och I-980. En avledning runt en större stad kan ha ett antal "2" före namnet på de viktigaste mellanstatliga. I-275, till exempel, är en cirkulär Interstate sporre som överskrider Cincinnati, Ohio, och ansluter i båda ändar till I-75. Dessutom kan motorvägar vara numrerade enligt de vägar som de länkar, I-805 i San Diego faktiskt länkar öst /väst I linje-8 med nord-sydliga förbindelsen I-5 flera miles öster om de två motorvägar korsar varandra.

Alla highway siffror faller inom ramen för American Association of State Highway and Transportation Officers (AASHTO), den organisation som godkändes den första motorvägen nummer 1925. AASHTO fungerar med andra myndigheter för att utse ny motorväg nummer beroende på deras system. Enskilda stater kan också skapa motorväg nummer för nya vägar byggs inom sina gränser, och inte alltid är skyldig att godta den amerikanska Highway antalet antagna av angränsande stater. Detta kan leda till viss förvirring för förare, som en numrerad riksväg kan bli en helt annan numrerade motorvägen i nästa skick. Genom att förena dessa vägar under ett enda US Highway banderoller, hoppas AASHTO att eliminera mycket av den förvirring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.