Är en Autounderhåll Log Givande?

En Autounderhåll logg är värdefullt om du vill hålla dig på rutinförfaranden lämna en förteckning över reparationer och hjälpa din mekaniker hålla sig informerad om statusen för din motor. Oljebyten, rotationer trötta, eller ombyggd överföring skulle alla gå på din Autounderhåll log. Det fungerar som dokumentation av tune-ups, olyckor och större reparationer.

Alla fordon som kräver särskild underhåll vid vissa tidpunkter, vanligtvis bestäms av körsträcka på trippmätaren. Hålla sig till tidsplanen i bilens manual kan verka som konstant upp-föra, men det kommer att rädda dig i huvudvärk och reparationer senare. En Autounderhåll log hjälper dig att skriva ner varje besök på lube butiken så att du alltid vet när du ska planera dina nästa möte.

andra kommer en Autounderhåll logg visar sig användbara om du råkar göra en del av din tune ups själv. Kanske du ändrar din egen olja, kontrollera nivåerna i batteriet, och fylla på ditt transmissionsolja. Detta kan tyckas enkelt för dig, men tänk på att du inte har något officiellt kvitto på detta värdefulla arbete. Skriv de checkups ner i en logg och du nu har en tillförlitlig redovisning. Om du planerar att sälja din bil någon gång, kommer en Autounderhåll log säkert löna sig. Betrakta skillnaden mellan att köpa en bil som ser fin ut men kom inte med några intäkter, stockar, eller historien, och köper en bil vars varje rörelse har varit korrekt spåras och registreras. En Autounderhåll loggen visar potentiella köpare att du har ersatt Kamrem, fast en Fender Bender, och förändrat din bromsklossar i tid. När du går till din mekaniker affär klagar en dunkande som ibland låter som en klang, han eller hon kommer förmodligen vara nyfikna på den senaste gången du kollat din luftfilter eller hade en smog test. De kommer utan tvekan att ge dig snabbare och mer omfattande tjänst om du kan lämna dem en logg auto underhåll. I korta drag kan de lära sig vilken dag du tog som sak, vem gjorde det, om det var under garanti, hur mycket det kostar, och vad miltal var vid den tidpunkten.

Gör din loggbok ännu mer värt genom att hålla den nära till hands. En liten, inringad spiral notebook passar i din handskfacket för enkel åtkomst. Det finns även datorprogram för att hjälpa dig att spåra alla uppgifter.

Follow-through är viktigt att upprätthålla en fullständig och korrekt förteckning. Du kanske vill dela anteckningsboken i sektioner för motor reparationer, löpande underhåll och karosseri, eller bara låta det kronologiskt. Se till att hålla en liknande organiserad mapp med alla tillhörande kvitton på ett säkert ställe.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.