Vilka olika handsignaler för Cyklister?

I en värld av fritids cykling, är kommunikation avgörande. Andra cyklister och bilister kan inte använda mental telepati att föregripa en ryttare intentioner. I stället måste cyklister förlita sig på en enhetlig kod för teckenspråk för att kommunicera vänder, stannar och trender. Underlåtenhet att använda rätt hand signaler kan leda till kollisioner mellan ryttare och olyckor med bilister dela vägen. En av de mest vitala handsignaler är stopp kommando. Om ledaren för en cykel-pack beslutar att sluta plötsligt kan de återstående cyklister har inte tillräckligt med tid för att undvika en ansamling. Den stop är signalen utförs genom att utvidga den vänstra armen aning bort från kroppen och pekar handflatan mot ryggen. Föraren ska behålla kontrollen med den andra handen och bara stoppa handsignaler att tillämpa bromsen. En del cyklister kan förutse stopp signal med en som innebär bromsa eller försiktighet . Detta hand signal görs genom att förlänga den vänstra armen rakt ut från kroppen och böja den från armbågen med en nedåtriktad 90 grader vinkel. Det ska se ut som en upp och ner L. Från denna position, borde det vara lätt för cyklisten att släppa till fullt stopp hand signal vid behov. Varning handsignaler kan varna andra cyklister till potentiella riskerna längs vägarna utan att det behövs en punkt.

Andra viktiga handsignaler eventuellt omvandla och andra förändringar i riktning. En högersväng indikeras genom att utvidga den vänstra arm rakt ut, likt försiktighet signal, men med underarmen böjd i en uppåt 90 grader vinkel. Det ska se ut föraren bildar ett L. Även här bör kontroll upprätthållas med andra handen och signalen ska bort strax innan de bestämmer sig själva tur.

En vänstersväng indikeras genom att utvidga den vänstra arm rakt från kroppen utan att böja det. I huvudsak är det ryttaren pekar i den riktning han tänker vända. Eftersom en vänstersväng eller högersväng i vissa länder kan innebära korsning mot trafik, bör stor försiktighet iakttagas när verkställer det. Vissa cyklister kan råka illa ut om de inte behålla sin hand signaler tillräckligt länge eller använda tvetydiga hand positioner. Alla handsignaler bör utföras på ett medvetet och bestämt sätt för att undvika förvirring bland medryttare eller bilister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.