Vilka föremål är förbjudna på kommersiella flygbolag?

Särskilt i USA finns kraftiga begränsningar för vilka typer av objekt som tillåts på kommersiella flygplan. Alla flygbolag föra en förteckning över förbjudna föremål utöver de nationella listan, och om du är osäker på någon punkt, bör du kontakta det flygbolag du använder, tillsammans med alla flygbolag som du gör anslutningar på. Var medveten om att vissa regionala flygplatser har förstärkt säkerhet kring förbjudna objekt än andra. Det viktigaste att tänka på när ifrågasätta huruvida ett objekt är förbjudet eller inte är det skulle kunna användas som ett vapen: om det ser farligt för dig, det är nog inte tillåtet. Den mest uppenbara kategorin förbjudna föremål är, naturligtvis, vapen. Explosivämnen i någon form är förbjudna från kabin trafikflygplan tillsammans med skjutvapen, knivar, andra blad vapen, knogjärn, rep, facklor, och alla kampsporter vapen. Verktyg och sportutrustning som kan användas som vapen såsom yxor, basebollträn, klubbor, skridskor, och alla slags käppar eller stavar är också förbjudna. Dessutom kemikalier som kan orsaka fysiska skador, hälsoproblem, eller explosioner är förbjudet exempel Mace, pepparsprej, tårgas och blekmedel. Var medveten om att objekt som liknar förbjudna föremål är också förbjudna: kopior av vapen, till exempel.

Oro över sprängämnen har också lett till förbud mot gel, vätskor och andra ämnen som potentiellt kan innehålla sprängämnen. Undantagen från dessa förbjudna inkl flaska bröstmjölk om du reser med ett barn, trots att den ammande modern kan uppmanas att dricka den framför säkerhetspersonal, tillsammans med vätskor i mängder mindre än tre uns (88 milliliter) som hålls i tydlig containrar. Aerosoler såsom sprayfärg är också förbjudna, och astmatiker kanske vill överväga att förseglade inhalatorer med läkarintyg igenom säkerhetskontrollen för att undvika svårigheter. Komprimerade gaser är också förbjudna.

Mest personlig vård objekt är tillåtna, så länge de är överens med ovanstående krav. Var medveten om att alla geléer, krämer, krämer, eller vätskor skall vara mindre än tre gram i storlek, och att de bör presenteras för säkerhetspersonal i klar plastpåsar. Pincett, nagelfilar, glas reparation objekt och hårborstar alla tillåtna ombord på flygplan. Om du är handikappade eller ta mediciner, se till att alla dina läkemedel är i original behållare, som klart redogör för förskrivning, som utfärdat det, och innehavare av detta recept som ska matcha namnet på boardingkort. Du kanske också vill få medicinsk dokumentation av ditt tillstånd. Poster såsom rullstolar och käppar är inte förbjudna, men de kommer att granskas av säkerhetspersonal. På grund av den längre säkerhetskontrollen för funktionshindrade passagerare, plan när de anländer till flygplatsen tidigt så att du inte missar ditt flyg.

Flygbolag också har begränsningar för storleken på handbagage tillåts. Se till att du känner till och viktgränser storlek innan du anländer till flygplatsen, så att du inte behöver blanda saker i ditt incheckade bagage i sista minuten. Många flygbolag har begränsad handbagage till en enda påse. De flesta av de förbjudna varor på denna lista göras i incheckat bagage inklusive lossade vapen, så länge de förpackas i säkra behållare och förklarade att flygbolaget vid incheckningEndast sprängämnen är förbjudna från alla områden av flygplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.