Vilka är de olika typerna av Windshield Glass?

Windshield glas skiljer sig från vanligt glas och är särskilt utformad för bilar. Vindruta glas tillverkas på ett sätt att stödja strukturen på ett fordon som använder olika typer av säkerhetsglas. Säkerhetsglas används vid framställning av alla bil glas eftersom det minskar sannolikheten för att skadan om det går sönder. är de två olika typer av glas som används för att göra bil-glas laminerat glas och härdat glas. Vindrutan glas själv är gjord av laminerat glas. 1927 bilindustrin började använda laminerat glas genom att ta två bitar av glas samt hålla dem tillsammans med en transparent plastbit kallas polyvinylbutyral (PVB). Av plast och två glasskivor är genomsyrade med hjälp av värme och extrema tryck.

Denna process håller vindrutan glas från shattering isär under en kollision. Vindrutan är särskilt utformat för att ta konsekvenserna utan att splittra och ge skydd åt passagerarna inuti fordonet. Om de åkande i fordonet inte använde bilbälten och kastas in i vindrutan på vinyl lagret fungerar som en buffert för att den boende. Eftersom det brukar inte splittras, som brutits sönder följa plast lining, vilket ger den en Spiderweb utseende. är laminerat glas används främst i en bil där det möjligen av mänsklig påverkan kan förekomma. Ibland används på sidorutorna och tillbaka fönstren i bilen också. Laminerat glas kan även användas i skyltfönstren i vissa geografiska platser där orkaner är vanliga.

Även sidorutorna och bakrutan på en bil kan göras med laminerat glas, är de i allmänhet görs med härdat glas. Snabb uppvärmning och kylning metoder används för tillverkning av härdat glas. I händelse av en olycka eller när stabiliteten i glaset äventyras genom att slå med ett föremål, kommer härdat glas som inte splittras. Istället bryts i massor av små sten-liknande bitar. Dessa sten-liknande bitar är tråkig och inte skära som vanliga krossat glas.

kan Härdat glas kan användas för ett antal saker förutom Automobile fönster. Olika exempel på extern telefonkiosker, matlagning och bakning rätter, polariserade solglasögon, och vissa skärmar cell phone. På grund av den specifika processen att skapa härdat glas, är det svårare och starkare än vanligt glas av samma tjocklek. Härdat glas inte kan repareras men laminerat glas. Detta är anledningen vindruta reparation erbjuds ofta men fönstret reparationen inte. Windows behöver vanligtvis hela stycke ersättas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.