Vad finns olika typer av militära helikoptrar?

militärhelikoptrar är indelade efter deras huvudsakliga användningsområden. Förenta staternas militära har ett allmänt klassificeringssystem som gör det lätt att erkännandet av en helikopter s syfte med dess beteckning. De typer av helikoptrar mest använda är: A-Attack, C-Varutransporten, H-sök och räddning, R-Reconnaissance, S-Anti-ubåtskrig, M-Multi-mission eller Multi-role, T-Trainer, och U-Utility.

Attack militära helikoptrar, eller AH, ta emot så mycket erkännande. Bilden av en AH-1 Huey Cobra kom över träden i Vietnam är något som många amerikaner förknippar med Vietnamkriget. Den utvecklades ursprungligen för att vara ett ljus, lätt navigerade helikoptern och därför transporteras lätta vapen. AH-1 stärktes senare att bli Super Cobra som bär 9,5 tum (24,15 cm) Hydra raketer och Tube-lanserade optiskt-spårade Wire-to-command-Link (TOW) pansarvärnsraketer.

AH-64 Apache var avsedd som en tank mördare. Det innebär en 30 mm kanon och valet av antingen 16 Hellfire laserstyrda raketer eller 76 70mm raketer. I början 202C armén var testa den senaste versionen av AH-64, kallas Apache Longbow eller AH-64D. Den första omgången av testet visade den här nya versionen att vara 400 gånger mer exakt, och därför mer dödlig än AH-64A.

Utbildning militärhelikoptrar, eller TH, används för olika övningar. The Bell Th-67 används av amerikanska armén för att utbilda piloter, medan marinen variant är en TH-57. Den mest kända av godstransporter militärhelikoptrar är dubbelt rotorn CH-46 Sea Knight . CH-57 Chinook är en annan tvilling rotorn och motor helikopter som transporterar både gods och trupper. CH-3 ändrades bli HH-3E, eller Jolly Green Giant, som kan landa på vatten eller jord inom transport-och räddningsuppdrag.

Några av de mest framgångsrika militära helikoptrar har ändrats flera användningsområden. Till exempel arméns UH-60L Blackhawk är en modifierad version av marinens Anti-Submarine SH-60 Skyhawk. Här en helikopter har också ändrats för att bli flygvapnets multi-roll MH-60G Pave Hawk samt Kustbevakningens HH-60J Jayhawk. Var och en av dem tjänar ett helt annat syfte med samma grundläggande maskin.

Multi-role militärhelikoptrar är otvivelaktigt den mest användbara typen. Helikoptrar gillar MH-60G kan slutföra infiltration uppdrag som levererar specialstyrkor och utför under alla väder och ljusförhållanden samtidigt ge sitt eget skydd. MH-60L är en mycket uppgraderad Blackhawk som kan anpassas till en attackhelikopter när det behövs. Dessa mångsidiga maskiner ger mycket av slipad arbete som är nödvändigt för särskilda uppdrag skall lyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.