Vad bör jag veta om bilsäkerhet Ratings?

Det finns viktiga saker att tänka på om betyg bilsäkerhet. Även om det är sant att en bil får ett högre betyg är i allmänhet säkrare att vara under en kollision, finns det fortfarande betydande risker i någon typ av trafikolycka. Också får förståelse för de myndigheter som gör bedömningar bilsäkerhet och deras metoder också verka för en fordonsägare med viss ytterligare information. P

Bilsäkerhet betyg avgörs av hur väl fordon som är i krocktester. Huvudmålet är att avgöra hur väl de åkande inne skulle överleva vid krocktester i vissa hastigheter och från olika håll. Varje fordon testas under samma förutsättningar att ta fram ett system med enhetliga bedömningar bilsäkerhet som är lätta att jämföra hela branschen. Det finns ett antal funktioner som hjälper till att öka betyg bilen säkerhet fordon. Dessa funktioner inkluderar: hopfällbara styrkolonner, dörrkarmar som är förstärkt, deformationszoner, krockkuddar (både fram och sida), och säkerhetsbälten som är avsedda att arbeta tillsammans med krockkuddar, inte är oberoende av dem. Om dessa funktioner allt arbete till maximal effektivitet vid krocktester, bör bilen säkerhetsklassificeringar vara ganska hög.

Även om det finns internationella standarder för manskap bilsäkerhet, bestämmer varje land sin egen byrå som ansvarar för betyg bilsäkerhet. Vissa länder kan inte testa alls, utan förlitar sig på uppgifter som sammanställts av andra. I USA, de två byråer som gör bilsäkerhet bedömningar är National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Den NHTSA använder ett femstjärnigt system, där fem är det säkraste. IIHS pris fordon som antingen dålig, marginell godtagbart eller bra.

Generellt flesta fordonstillverkare använder NHTSA nummer när reklam säkerheten i sina fordon. Detta beror på att det är mycket lättare att uppnå säkraste betyg med NHTSA än med IIHS. IIHS, till exempel simulerar krockar som är utanför centrum, liksom de flesta verkliga krascher skulle vara. IIHS använder också olika storlekar av dockor för att avgöra hur passagerare av olika storlek skulle klara sig i en olycka.

Det finns tre typer av bedömningar som görs som normalt skulle orsaka skador i de flesta kraschar. Dessa är: frontalkrock, sidokrock och välta. Den NHTSA är den enda instans som utför en välta test. IIHS utför också en låg-test inverkan stötfångare, som är en typ av kollision som normalt inte skulle orsaka skada. Detta ger dock försäkringsbolag och förare en uppfattning om hur mycket reparationerna skulle kosta i en sådan situation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.