Vad bör jag tänka på när du köper Motor Oil?

Motorolja är en viktig komponent i motorn vård. Oljan smörjer de rörliga delarna i motorn, förlänger livslängden på motorn och gör bilen att fungera smidigare. Men eftersom olja används, kommer det att börja förnedra och samla smuts. Därför måste den bytas ofta: de flesta bil mekanik rekommenderar att oljan bytas var 3. 000 miles (4. 828 mil). När oljan är bytt, oljetråget är helt dräneras och oljefilter byts ut innan ny motorolja hälls i.

Mellan oljebyten, kan motorolja behöver uppdateras då och då. Det är viktigt att köpa samma typ av motorolja att mekanikern används när oljan ändrades, till exempel om mekanikern sätta i 10W-40 olja bör du även använda 10W-40 olja när du toppen av din olja. Därför bör du tänka på vilken typ av motorolja du behöver när du ändrar din motorolja, inte plocka upp en flaska till toppen av med. Det finns ett antal saker som du bör tänka på när du ändrar motorolja, att se till att din bil kommer att prestera på en hög standard för dig i många år framöver. Det första du bör tänka på när man köper motorolja är vilken typ av olja du vill använda. Det finns två grunder för olja finns: man använder olja, och den andra är en syntetisk. Petroleumbaserade motorolja är billigare, men ger också ut snabbare och ger mer partiklar i motorn. Synthetics är konstruerade för höga prestanda, och i allmänhet vara överlägsen. De är också dyrare: Om du inte sysslar med tung körning, särskilt långvarig motorväg bilkörning, får syntetmaterial inte vara nödvändig. Mest mekanik är också överens om att bilisterna bör undvika petroleum oljor med tillsatser i dem, eftersom tillsatserna inte påverka prestanda nog för de potentiella motorn träskor vara värt det. Den andra frågan är viskositet motorolja . Tunn motorolja tenderar att bränna och bryta ner vid höga temperaturer på ett aktivt igång motorn. Därför är en högre viskositet behövs så att oljan kan stå emot höga temperaturer använda. Men är hög viskositet oljan alltför trög när bilen startas, och kommer inte att flödet genom motorn. Därför är motorolja tillverkas i kombination viskositet som beter sig olika vid olika temperaturer. Viskositet på olja är testad och bestäms av Society of Automotive Engineers (SAE) och SAE värderingarna är noterade på flaskor med motorolja i multiplar av 10, och mer sällan, fem. I varma väder, behöver du olja olja motor i en högre viskositet, eftersom värmen kommer samspelet med motorn ha en inverkan på oljan. Människor som bor i varma områden och byter olja innan sommaren bör tänka på olja i 10W-50-serien: "W" innebär att oljan är lämplig för vinterbruk också. I kallt väder är låg viskositet olja behövs, eftersom kylan gör oljan trög-10W-30 eller 40 är mer lämpligt. För människor i tempererade klimat, 10W-40 olja är idealisk.

Flera andra saker på etiketten på en flaska motorolja kommer att ge information om dess kvalitet: flampunkt, andelen Sulfataska samt procentuell andel av zink. Flampunkten hänvisar till den punkt där ångorna stiger upp ur oljan antänds: ju högre flampunkt, desto bättre oljekvalitet. Den procentuella andelen Sulfataska hänvisar till grus kvar eftersom oljan används: att sänka denna siffra, desto bättre oljan. Slutligen skyddar zink de delar av din motor där det finns kontakt metall mot metall, men för mycket zink kan täppa till motor: för de flesta bilar bör zink procent sväva omkring 0,1%.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.