Måste jag betala en omsättningsskatt för att köpa bil?

I allmänhet om den stat man bor i har omsättningsskatt, kommer man betala moms på inköp av bil, inklusive köp av begagnade bilar från en privat fest. Moms är en av många saker som kan avsevärt öka utgifterna för en automatisk köp. Omsättningsskatt skall beräknas på inköpspriset för fordonet och aktuell skattesats på den stad eller ort är köpt i. Som väl de flesta människor betala fordonsskatt tillståndsgivning och registreringsavgifter när de köper en ny bil.

närvarande i USA, finns det fem stater som inte har moms. Dessa är Delaware, Alaska, Oregon, New Hampshire och Montana. Men innan man tänker på rubrik till en av dessa stater att köpa en bil, bör man veta att skatterna kommer att bedömas i det land där bilen är ursprungligen registrerat. Alltså om ett kaliforniskt köper en bil i Oregon, han eller hon måste betala moms när de registrerar bilen i hemlandet. Det enda sättet att undvika att betala skatten genom att registrera bilen i stat där ett köp det, om staten bedömer någon omsättningsskatt. Detta är faktiskt ganska svårt. Man måste ha en adress i staten. Så om en ägde två hus, ett i Oregon och i Kalifornien, skulle det vara tekniskt möjligt att köpa en bil i Oregon, och betalar ingen moms i Kalifornien.

Men människor har tidigare missbrukat denna lag, och det har lett till några ingrepp på fordonet licensiering. Det är olagligt att registrera en bil med en dummy adress, till exempel en adress lånat av en vän. Generellt, om man har en av staten licens på en ny bil, han eller hon fortfarande kan bedömas en skatt om han eller hon lever verkligen i en stat med omsättningsskatt. Dessutom kunde man bli anklagad för skatteflykt, eller betala böter för att inte registrera bilen tidigare, i ens hemland.

Om man inte råkar bo i en stat utan moms, och planerar på att köpa en bil och flytta till en stat med omsättningsskatt, bör den person som köper bilen 90 dagar innan han flyttade. Detta innebär en inte behöver betala moms när man registrerar bilen i den nya staten. Detta är inte undan skatten, utan bara är meningsfull om när du ska köpa ett fordon om man överväger att flytta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.