Hur vet jag Vilken typ av OBD-II Min bil har?

On Board Diagnostics (OBD)-II är ett standardiserat diagnostisk gränssnitt krävs på nya fordon som säljs i USA från och med den 1 januari 1996. Fordonets ombord dator måste innehålla ett OBD-II kontakt som gör att en professionell mekaniker eller en gör-det-själv (DIY) mekaniker för att ansluta diagnostisk mjukvara som kan analysera problem och kontrollera hälsan hos fordonet. Det finns tre olika pin-out konfigurationer möjligt i OBD-II kontakt som alla är kompatibla med OBD-II-normerna. veta vilken typ av OBD-II ditt fordon har är praktiskt om du är en DIY mekaniker som planerar att få Automotive diagnostik programvara. Inte alla programvarupaket är kompatibla med alla tre typer av OBD-II, och även om universella programvaran är tillgänglig är det dyrare.

Alla OBD-II-gränssnitt är 16-pin, hona kontakter som ungefär liknar datorns parallell-kontakt i storlek och form. Kontakten har metalliska kontakter i de flesta av pin-out hål, med två rader av åtta pin-outs vardera. Genom att göra en noggrann besiktning av pin-out som du ska kunna kontrollera att OBD-II-protokollet. De tre olika kommunikationsprotokoll för OBD-II-kontakter är:

SAE J1850 VPW (Variable Pulse Modulation) : Används i de flesta General Motors bilar och lätta lastbilar. Sök efter metalliska kontakter befolka stift # 2, # 4, # 5 och # 16. Pin-out # 10 bör vara tom.

SAE J1850 PWM (Pulse Width Modulation) : Används i Ford fordon. Kontrollera om metalliska kontakter i pin # 2, # 4, # 5, # 10 och # 16.

ISO 9141-2 : Används i Chrysler fordon och största delen av importen. Befolkade stift bör omfatta # 4, # 5, # 7, # 15 och # 16.

variationer finns mellan vissa modeller som är tillverkade och stämplas som amerikan, men är egentligen derivat av tysk eller import från Asien, till exempel. I detta fall fordonet kan följa ISO 9141-2 OBD-II standarden.

Om din bil har ett OBD-stil kontakten men stiften är befolkade annorlunda, Det har tillverkats troligen före slutet av 1995. Dessutom, om fordonet är pre-OBD-II, kan kontakten fortfarande matcha en av de inställningar som beskrivs tidigare utan att OBD-II compliant. Fordon som är OBD-II kompatibla regel en klisterlapp på undersidan av motorhuven identifiera bilen som sådan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.