Hur kan en dieselmotor omvandlas till biodiesel?

Den goda nyheten är att en dieselmotor är redan konstruerat för att passa biodiesel bränsle, så det inte måste förbättras för att bli "gröna". Uppfinnaren av dieselmotorn, Rudolf Diesel, ursprungligen tänkt jordnötsolja som motorns bränsle källa, men en användbar oljebaserade spillolja blev mer kommersiellt tillgänglig. Moderna dieselmotorer fortfarande att fortsätta att köra i första hand på petroleum diesel, men ett antal ägare är nu konvertering till alternativa bränslen som biodiesel, såsom majs-baserade E-85 och använda vegetabiliska oljor samlas in från restauranger och mat bearbetningsanläggningar. Biodiesel konverteringssatser finns för diesel bilägare, med en genomsnittlig installationskostnaden närmar $ 1. 000 dollar US dollar (USD).

En av de största utmaningarna med att konvertera en dieselmotor att acceptera biodiesel bränsle är den typ av själva bränslet. Mat-grade vegetabiliska oljor har en tendens att tjockare eller stelna som droppar lufttemperatur. För att vara användbara som biodiesel bränsle, vegetabilisk olja eller andra biodiesel måste värmas. Denna uppvärmning sker genom att installera en andra bränsletank i bilens baklucka och kör linjer från radiatorn för att ge strålningsvärme. Petroleum eller blandad petroleum /vegetabiliska biodiesel bränsle lagras i en annan tank, eftersom den inte behöver värmas upp.

Biodiesel ombyggnadssats ingår också en termostat och bränsletank växla placeras nära förarsätet. När den vegetabiliska oljan har nått en acceptabel temperatur, är omkopplaren aktiveras och den uppvärmda oljan dras genom ett andra bränsle linje i motorblocket. Vid denna punkt bilen är helt drivs på ekologisk biodiesel bränsle. Standarden petroleum bränsleledning är avstängd tills växeln har vänt.

Eftersom används vegetabilisk olja kan innehålla ett antal livsmedel partiklar och andra föroreningar, biodiesel ombyggnadsats innehåller också ett speciellt filter monterad nära motorblocket. Denna filtrering ser till att endast uppvärmd vegetabilisk olja når motorn, vilket minskar risken för igensatta bränsleledningar och kontaminering av motorblocket. Biodiesel bränsleblandningarna innehåller både olja och organiska material har redan filtrerats, så att bränslet inte skickas genom filtret. Biodieselblandningar även använda oljor som har behandlats förbli flytande oavsett lufttemperatur.

Konvertera en standard dieselmotor biodiesel är mest en fråga om att erbjuda en andra bränsletank och bränsle linje att leverera ekologiskt bränsle till motorn. Om en stabil form av vegetabilisk olja med en lägre punkt solidifiering kan utvecklas, behovet av att värma upp biodiesel tanken kan elimineras i framtiden. Det är viktigt att förstå att omvandlingen fungerar bara på dieselmotorer, inte gasdrivna förbränningsmotorer finns på de flesta bilar på vägarna i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.