Hur är principerna om Inertia tillämpas på en bil?

grundläggande antagande om tröghet är att en kropp (objekt) i rörelse tenderar att stanna i rörelse med konstant hastighet. Detta förutsätter att ingen kraft verkar på kroppen /objekt att sakta ner eller påskynda den. När andra krafter verkar på föremålet förslaget inte kommer att vara konstant, och kan faktiskt slut. Om du faller av din säng mitt i natten, stoppar sovrummet golvet i slutändan detta förslag för att falla. Du kan förstå mycket om tröghet genom att betrakta den som det fungerar i bilar. Först, när du kör, så länge du inte använder farthållare, måste man noggrant bestämmer när du ska använda dina bromsar, när man ska pressa gaspedalen och när du ska lätta från gaspedalen för att hålla samma hastighet. Men borde inte bilen stanna i rörelse med konstant hastighet när du väl har fått den till rätt hastighet? Egentligen ingen bör den inte, och ingen kan det inte. Detta beror på andra förbehållet att principen om tröghet som ingen kraft verkar på rörliga objekt. Du har många krafter som verkar på din bil när du kör. Den främsta bland dessa är friktionen från vägen, som bilformgivare kan lindra något av storleken på bilen, typ av däck, och formen på bilen. Andra krafter inkluderar allvar, om du klättrar eller nerför en backe, lufttryck som farten ökar, och även vädret. Starka vindar som blåser på dig kan innebära att behöva använda mer gas för att försöka att hålla en konstant hastighet. Ju mer aerodynamiska bilen, desto mindre vindhastighet och lufttryck fungera som en kraft, så att formen kan vara viktigt. Du kan märka hur friktion påverkar bilens hastighet /tröghet om du kör från en asfalterad väg på en oasfalterade en. Ju mindre slät yta grusväg saktar bilen ner, och kunde till slut få den att stanna om du inte tillämpar din fot på gaspedalen. Vidare kommer den egna bilen med sin egen friktion enheter, främst bromsar, som när de tillämpas på däck bromsa rörelsen hos bilen. Men även om din bromsarna plötsligt misslyckas kommer bilen komma så småningom till ett stopp. Friktion från vägen skulle motsätta ständig rörelse framåt. Om din bil sålde slut på gas, skulle fortsätta att köra i några sekunder till minuter om du inte använda bromsen, eftersom den tenderar att stanna i rörelse utan acceleration. i fasta fart och rörelse, du notera vad som händer när du startar nerför en backe. Bilen även utan din hjälp gasen kommer att påskynda, vilket kan motverkas med hjälp av ditt bromsarna eller om du kör en manuell växellåda med downshifting. Hastighet verkar öka, vilket strider mot tröghet regler. Det är till hjälp att förstå att det finns yttre kraft verkar på din bil, allvar, och ytterligare mycket vikt på din bil kommer att öka hastigheten när nerför en backe.

Förstå tröghet när det gäller en bil är också användbar för att konstruera bilar som är säkra. Om bilen kommer till ett abrupt stopp till exempel, är det fullt möjligt att du och alla passagerare skulle fortsätta. Frontalkollision kan leda till att människor flyger fram ur främre fönstren. Det är här din säkerhetsbälte, och eventuellt krockkudde bidra till att ge motsatt friktion att stoppa denna rörelse, och varför det är så viktigt att använda säkerhetsbälte. Genom att erbjuda en motkraft, din kropp är förhindrade från att flytta, vilket bidrar till att hålla dig från att bli fruktansvärt skadad om du har en olycka.

Naturligtvis principerna tröghet, trots att de har förstått av forskare i hundratals år, har inte alltid lett till den bästa säkerheten uppfinningar i bilar. Det var förstås inte förrän nyligen som främre krockkuddar faktiskt skulle kunna ge så stor motkraft, med tanke på den takt med vilken du skulle vara snabbare, att de skulle kunna skapa skada särskilt för barn. Tyvärr har dödsolyckor lärt oss att "inga barn under tolv" i framsätet regeln. Barn bör få friktion, via bilbarnstolar och bilbälten så deras kroppar stoppa flyttar säkert, men de skulle aldrig, i synnerhet om de är fem meter lång, har att möta effekterna av en öppning krockkudde när en bil stannar tvärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.