Hur EPA Bestäm miles per gallon?

som utbjuds till försäljning kommer ofta med ett betyg som anger hur många miles per gallon de får. Bränsleeffektivitet är viktig för många förare, och det är ibland används för att besluta om ytterligare skatter och avgifter som måste betalas, exempelvis gas MATVRAK skatt. I USA är dessa miltal betyg bestäms av Environmental Protection Agency (EPA), som även gör testdata allmänheten för personer som är intresserade av mer detaljerad information.

Inte varje bil utsätts för miles per gallon tester av EPA. Biltillverkarna har till uppgift att testa representativa fordon i en allmän klass, i stället för varje modell finns, med andra ord är varje version av en Honda Civic inte testat, eftersom det förutsätts att de fordon som har liknande nivåer av bränsleekonomi. Motorcyklar och mycket stora lastbilar är undantagna från detta test, även om vissa tillverkare kan välja att testa dem ändå. Tillverkarna själva rapportera resultaten av sina tester från EPA, som kan besluta att köra ytterligare tester på egen hand. och med 2008 kommer det att finnas tre grundläggande test eller scheman används för att bestämma bränsleekonomi. Första simulerar stadskörning förhållanden, där en bil började med en kall motor och stannade och började flera gånger. Andra tester ute miles per gallon på motorvägen situationer, där bilar färdas med en enhetlig skattesats på hastighet med uppvärmd motorer. Slutligen kommer bilarna att testas under förhållanden med temperaturkontroll inklusive varmt väder, neutral temperaturer och kyla för att se hur dessa variabler påverkar bränsleekonomin.

Efter testningen, EPA justerar miles per gallon läsa det blir återspegla verkliga förhållanden utanför laboratoriet. Den levereras också med ett vägt genomsnitt, kombinera 55 körsträcka% stad och 45% motorväg miltal för ett enda nummer. EPA test är inte perfekt, men temperaturen kontrollerade tester en insats för att göra EPA miles per gallon avläsningarna mer exakt, genom att testa bilar i olika situationer för att se hur de fungerar.

Många förare vill spåra sina bränsleekonomi genom att hålla koll på hur många miles de kan åka på en enda tank. Förare kanske har märkt att deras bränsleekonomi inte alltid är exakt desamma som EPA prognoser för sina fordon eftersom variabler som last, kan tröttna skick, väder, temperatur och gas kvalitet alla påverka bränsleekonomin. Om drivrutiner märker en plötslig nedgång i bränsleekonomi, kanske de vill överväga att ta bilen till butiken för att se vad som är fel, eller kontroll av att se till att deras gas station pumpar lika mycket gas som de påstår sig vara. De flesta regioner har en tillsynsmyndighet som inspekterar bensinstationer av regelbundet för att kontrollera denna typ av bedrägerier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.