Finns det någon koppling mellan bil Färg och olyckor?

En färsk studie utförd av forskare vid University of Auckland, tyder på Nya Zeeland att det kan finnas ett samband mellan bilens färg och allvarliga skador som en följd av bilolyckor. Deras resultat publicerades i British Medical Journal i december 2003. I studien ingick olyckor i Nya Zeeland mellan 1998 och 1999. Enligt deras resultat, förare av brunt bilar hade den högsta risken för att upprätthålla eller skadas allvarligt i bil olyckor. Svarta och gröna bilar hade också förhöjda risker.

Vilka är de säkraste bilarna? Förare av silverfärgade bilar, enligt rapporten, har 50% mindre chans att råka ut för en skada, som orsakar olyckor än vad förare av vita bilar! Även om resultaten är förvånande, fler studier måste göras innan vi rusar ut och måla om eller byta ut våra fordon.

Forskarna förklarade inte varför det var så stor skillnad i olycksfrekvensen. Kanske lättare färgade bilar är mer synliga, eller kanske människor som väljer sådana bilar är en självständig grupp välja en säker förare.

Hur populära är de olika färgerna bilen? Enligt DuPont Automotives 2003 Color Popularity Report, de tre färger (silver, vitt och svart) står för mer än 50% av nya bilar som tillverkas i Nordamerika. Här är ett diagram belyser de tio mest populära bil färger:

Färg procentandel nya bilar
Silver 20. 2%
White 18,4%
Svart 11,6%
Med /mörk grå 11,5%
Light Brown 8,8%
Med /Dark Blue 8,5%
Medium Röd 6,9%
Med /Dark Green 5,3%
Bright Red 3,8%
Mörkröd 0,9%
Källa: DuPont AutomotiveKommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.