Blir min bil verkligen springa på begagnade Vegetabilisk olja?

Svaret på denna fråga beror på vilken typ av bil du kör och hur mycket du skulle vara beredd att investera för att få använda vegetabilisk olja i tanken. Om du kör för närvarande ett fordon med en vanlig förbränningsmotor, så blir svaret nej, kommer din bil definitivt inte köra på använda vegetabilisk olja. Om du kör ett fordon som drivs med en traditionell dieselmotor, är svaret lite mer komplicerat. En icke konverterad dieselmotor bör acceptera biodiesel, eller metylester. Biodiesel är ett resultat av att sätta animaliskt fett eller vegetabilisk olja genom en katalytisk reaktiv process som kallas transesterifiering. En dieselmotor som har omvandlats till acceptera oljeavfall grönsaker (WVO) kommer att köras på begagnade vegetabiliska oljor under de rätta förhållandena.

Dieselmotorn ritades av Rudolf Diesel användes ursprungligen jordnötsolja som energikälla, men Det skulle inte betraktas som en biodiesel bränsle idag. När oljeavfall blev mer kommersiellt gångbara på 1920-talet, petroleum diesel blev standard och utvecklingen av bättre vegetabiliskt diesel tog baksätet. Det var först när oljekrisen på 1970-talet uppstod att alternativa biobränslen såsom använda vegetabiliska oljor blev ett samtalsämne bland miljömedvetna.

Tanken att använda använda vegetabilisk olja som energikälla kan fortfarande låter lite främmande för människor som är vana att besöka en bensinstation regelbundet för bränsle. Faktum är att användningen av använd vegetabilisk olja genom en ombyggnadsats fortfarande är tekniskt mot federala lagar om utsläpp. Efterlevnaden av dessa lagar har inte varit mycket strikta, dock. Ägare av dieseldrivna fordon kan köpa konverteringssatser som innehåller en uppvärmbart tank som används för vegetabilisk olja lagring. De använda vegetabilisk olja måste värmas innan den kan säkert införas i själva motorn, och en sekundär tillgången på traditionella petroleum diesel eller biodiesel måste användas för att starta motorn och rensa den använda vegetabilisk olja från bränsleledningen före nedstängning BILEN .

Ett antal källor för använda vegetabilisk olja som finns i många städer, inklusive restauranger, mat anläggningar för bearbetning och kommersiella eller institutionella cafeterior. Nya vegetabilisk olja kan också användas, men detaljhandeln kostnaden för rak vegetabiliska oljor kan vara oöverkomliga. Ett avtal för insamling av använda vegetabilisk olja kan träffas mellan bilägaren och ett lokalt företag, eller tillstånd kan beviljas för att leda bort en tankful av använda vegetabilisk olja från en spilltank. Många företag som genererar stora mängder matolja avtal med lokala företag för avfallshantering för att ta bort den från platsen, så det är också möjligt att ingå ett avtal med avfallshantering företaget eller någon av dess kunder. Begagnade vegetabilisk olja, särskilt den guldgula sort som ofta finns i kinesiska restauranger, anses vara en ganska värdefull handelsvara bland miljömedvetna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.