Vilka är några olika komponenter i en bil motor?

göra upp en bil motor varierar beroende på det förväntade resultatet. Till exempel är ett större antal flaskor som behövs för mer makt och mycket trimmad gjort delar för att klara högre värme krävs för ökad hastighet. En bil motor gjort för en lastbil eller SUV kräver mer ström än en motor som gjorts för att användas i en liten bil eller minibuss.

Inom en bil motor hittar du cylindrar. Inom varje cylinder är en kolv. Kolven cyklar upp och ner för att öppna och stänga intaget ventilen. I små motorer finns det ofta bara en flaska, medan man i större utrustning eller fordon, kan det finnas många fler. Intervallet för en gemensam bil motorn går från fyrcylindriga till åtta cylinder, med sex cylindrar är en vanligt förekommande konstruktion. När du hör någon säga en bil är en V6 eller en "sex banger" som innebär att det är en sexcylindrig motor. är kolven rör sig nedåt, bränsle och luft kombineras och drog in i förbränningskammaren via insugningsventilerna. När kolven ändrar kurs, stänger ventilen. Detta leder till ökad temperatur och tryck av bränsle och luft blandningen. Den kolvringar skapar en tätning mellan kolven och cylindern, som hjälper till att hålla bränsle och luft blandningen från att läcka.

Sedan en annan del tar sin tur. Tändstiften avger en gnista som i sin tur gör att luft och bränsle blandningen för att börja brinna. Den värme som genereras av denna process gör att blandningen att expandera, vilket pressar kolven tillbaka, genererar makt. Nu måste kolven fortsätta sin cykel, arbetar sig upp igen.

Under den uppåtgående rörelse kommer avgasventil snarare än intaget ventilen öppen nu, släpper luft och bränsle som inte har bränts. Denna blandning kommer att ta sig igenom motorn, de många, och kommer på sikt att utvisas genom avgasröret. Denna process upprepas så länge som bilindustrin motorn är igång.

Cylindern, kolven, kolvringar, intagen ventil eller ventiler, förbränningsrum, tändstift, avgasventil, och avgasgrenröret är alla grundläggande komponenter. Bil-motor, medan innovativa och användbara, bygger på enkla delar och processer som arbetar tillsammans, för att i grunden göra bränsle till energi. Det som beskrivs här är det sätt som en bil motorn arbetar med en gemensam fyrtakts cykel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.