Vad kan orsaka My Car bromsar att bråka?

Noisy bromsar är ett irriterande problem som också kan tyda på att dina bromsar är i behov av uppmärksamhet, beroende på vilken typ av buller. Några högljudda bromsar är godartade, orsakade av saker som damm på bromsarna eller de material som används för att göra bromsklossar. I andra fall kan ljudnivån visar att en broms komponent inte fungerar korrekt, och det behöver justeras eller bytas ut. Om bullriga bromsarna åtföljs av problem med bromsar eller kraftigt dra på ena eller andra sidan, bör du ta bilen in för besiktning.

Två vanliga orsaker för bullriga bromsarna är stoft och ämnen som används för att göra bromsklossar. Om damm eller andra föroreningar få komma ut på bromsbelägg, kan de orsaka bromsarna vara högljudd de första gångerna de tillämpas. Dämpande bromsbeläggen kan bidra till att minska detta problem. Ett ökande antal av bromsbelägg görs även med metalliska material för att göra dem svårare att bära och mer effektiv. Tyvärr kan dessa material orsaka även bromsarna att skrika. Om din bromsarna har blivit högljudda, inspektera dem för problem. Den vanligaste orsaken för bullriga bromsarna är slitna bromsbelägg. Många bilar har indikatorn band som kommer att vissla när bromsbeläggen behöver bytas ut, och om du ser stort slitage, bör du byta ut kuddar för effektivare bromsning och för att minska eventuella skador på resten av bromsarna. Även kontroll av bromsar, även leta efter lossnat eller saknas hårdvara. Allt ska vara ordentligt och tight, och du bör inte kunna flytta bromskomponenter mycket lätt hand. Som ni kontrollera bromsarna, smörja alla rörliga delar för mjukare och tystare drift. En dyr källa bullriga bromsarna är skador på rotorer eller trummor. Detta har orsakats av att byta bromsbelägg i tid, eller fel på Bromsutrustningens. Rotorerna kan bli skev eller förvrängd, eller spår kan urholkad in dem genom kontakt metall mot metall. Resultatet kan mycket bullriga bromsar, manifesteras i form av en fruktansvärd skrapande ljud. Om så är fallet, rotorer måste återuppstått eller ersättas för säker användning av fordonet.

Bilister bör alltid adress bullriga bromsarna innan de blir allvarliga. Flesta broms problem börjar små, och är lätta att fastställa om de behandlas på ett tidigt stadium. Bekanta dig med hur bilen känns normalt och ljud så att du kan vara uppmärksam på förändringar som tyder på ett behov av service. Bromsar är en viktig del av din bil, och det är viktigt att se till att de fungerar korrekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.