Vad bör jag veta om Kamrem ersätter?

Det viktigaste att veta om kamrem ersättning är att det inte är en valfri del av bilens underhåll. Har kamrem bytas ut med rekommenderade intervall är avgörande för en väl fungerande bil. Åtminstone kan en misslyckad bälte sätta en bil ur drift tills en ny kan installeras, men i vissa typer av motorer, kan den orsaka en katastrofal motorbortfall, vilket är absolut önskvärt.

kuggremmar används för att samordna vevaxeln och kamaxeln i en bil. Dessa tandade remmar samordna öppning och stängning av ventilerna i motorn för att hålla den i trim. Kuggremmen konstruktionen är byggd för att hålla, med kraftiga gummi och förstärka metallband, men till slut bältet slits ut, och motorn kommer inte att kunna fungera. Kamrem byte är idealiskt utförs innan kuggrem misslyckas. Vissa bilar använder en tidsplan kedja eller TRANSMISSIONSDREV stället för en Kamrem, varvid deras underhåll rekommendationer är lite olika, beroende på bilen. Som en generell regel bör kamrem byte ske varje 60. 000 till 100. 000 miles (96. 561 till 160. 934 kilometer). Olika tillverkare har sina egna rekommendationer, vilket gör det lämpligt att konsultera instruktionsboken för ett fordon. Om instruktionsboken inte är tillgänglig, en handlare eller mekaniker ska kunna ge information om när kamrem som behöver bytas. När Kamrem byts ut, mekanikern även ersätter sträckaren, en anordning som håller kvar kuggrem tight. Många mekanik också rekommenderar att byta vattenpumpen, eftersom vattenpumpen är kopplat till Kamrem, och det tenderar att bära i ungefär samma takt. Förfarandet tar inte särskilt lång tid, även i bilar med trångt motorrum det kan vara svårt på grund av begränsat utrymme att arbeta. Skicklig mekaniker kan utföra byta kamrem hemma.

Vissa bilar har vad som kallas ett intrång motor, vilket innebär att ventilerna och kolvarna har samma utrymme . När kuggrem fungerar korrekt, kan kolvar och ventiler inte vidröra varandra. Om Kamrem raster, men de kan kollidera, orsakar allvarliga och mycket dyra skador på motorn. För bilar med störningar motorer, är det särskilt viktigt att utföra byta kamrem regelbundet innan det misslyckas. I en noninterference konstruktion, som ersätter kuggrem när rekommenderas är fortfarande viktig för livslängden på bilen, men ett brott är osannolikt att förstöra motorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.