Vad bör jag tänka på när du väljer en bilmekaniker?

tanke på hur stor vikt de flesta människor fäster vid sina fordon, att välja rätt bilmekaniker kan bokstavligen innebära skillnaden mellan finansiella överlevnad och undergång. Utan en tillförlitlig transportmedel kan lönerna inte vara intjänade och viktiga räkningar kanske inte får betalt. Ett mekaniskt ljud fordon kan lätt bli ägare livsnerv, och rätt bilmekaniker vid rätt tidpunkt är viktigt.

Så hur ska man hitta de bästa bilmekaniker i ett hav av bilverkstäder och bensinstationer? Word of mouth är ett bra sätt att begränsa sökningen. Ask medarbetare och vänner om sina egna erfarenheter med någon lokal bilmekaniker. Lyssna till viktiga fraser som "snabb vändning" eller "normalt avgifter arbete". Det kan finnas vissa skräckhistorier och om bilmekaniker som beställt fel delar eller glömde att installera en avgörande slang. Nästan varje reparatören är skyldig att göra ett misstag eller två under en karriär, men en bra bilmekaniker bör visa omsorg om detaljer. Om en medarbetare starkt rekommenderar en viss bilmekaniker, finns det antagligen en bra anledning.

Ofta beror det säkraste satsning för att hitta en kvalificerad bilmekaniker är att använda servicecenter på en bilfirma. Detta är inte alltid det billigaste väg att gå, men du vet att butiken är bekant med din bilmodell och har tillgång till godkända delar fabrik ersättning. En bilmekaniker arbetar för ett återförsäljaravtal kan har många års erfarenhet av tillverkning sidan också, så han eller hon ska förstå sambandet mellan systemen. En lokal amatör bilmekaniker kanske inte är så up-to-date på fabriken förändringar. Servicecentra kan även erbjuda hyrbilar eller gratis transfer tillbaka till ditt hem. En annan kvalitet för att leta efter i en bilmekaniker är certifiering. Det finns många duktiga mekaniker som instinktivt förstår motorer, men ett intyg om utbildning visar ett starkt intresse för kompetensutveckling. En certifierad bilmekaniker tvungen att delta i ett antal kurser och visa lämplighet för en viss typ av reparationer, såsom bromsar arbete. Ett certifikat ensam garanterar inte sakkunskap, men det betyder att det bilmekaniker tar sitt yrke på allvar nog att söka mer yrkesutbildning. En bra bilmekaniker ska också kunna översätta ett komplext mekaniskt problem i ren engelska för kunden. Några mekanik tenderar att skrämma kunderna till dyra men onödiga reparationer hjälp av jargong. En bra bilmekaniker skulle kunna förklara varför ett kastas med spö eller en blåst topplockspackning är farligt för en 78-årig mormor eller en 16-årig början förare. Han eller hon borde förstå att en $ 2,000 reparation uppskattning för en 10-år gammal bil kan vara problematiskt för dem som har begränsad budget. En bilmekaniker får aldrig vara alltför ivrig att föreslå det mest kostsamma reparationer alternativ först. Kunderna ska känna sig bekväm diskutera andra alternativ och lära sig mer om de risker de tar på sig.

Slutligen bör en bra bilmekaniker vara rättvis med hans eller hennes serviceavgifter. Nya reservdelar kan ha relativt fasta priser, men möjligheten att använda billigare renoverade eller räddas delar bör diskuteras öppet. Labor avgifterna inte beräknas alltid i klocktimmar-många auto mekanik, särskilt de som arbetar för återförsäljare, ladda arbetskraft avgifter enligt en branschstandard bok. Ersätta en del får bara ta en timme mellan hela klockslag, men boken kan tyda på en tre timmars tid reparation. Försök att välja en bilmekaniker som kostnader för arbetskraft i förhållande till faktiska klocktiden, inte reparationshandboken uppskattning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.