Vad är skillnaden mellan en gas och en elektrisk skoter?

Skillnaden mellan en gas skoter och en elektrisk skoter är det sätt på vilket de drivs. Gas skotrar drivs av en motor som omvandlar bensin till energi och elektriska skotrar drivs av en motor som genererar energi från elektricitet. Många typer av gas och el skotrar finns allt från sport leksaker lämplig för äldre barn, motorcykel-liknande alternativ som erbjuder verkliga förmågor liv transport.

Gas skoter motorer är i allmänhet förenklas bilmotorer att bränna bensin till makten skotern. En gas scooter är mycket bränsle-effektiv med en mycket högre mil per gallon betyg än en bil. Deras motorer är starkare än elektriska sparkcyklar och inte som miljövänliga. Electric skotrar använda uppladdningsbara batterier för att driva sina motorer. De är mycket tyst och resulterar i att inga giftiga utsläpp.

Båda typerna av skotrar finns i en mängd olika priser och alternativ modell. Generellt, när de gäller de mindre motor scooters avsedd för barns fritidsbruk, en gas scooter kommer att ge mer hill-climbing makt och kan väga tyngre vid högre hastigheter. Elektriska skotrar kan uppnå jämförbara hastigheter i flacka områden, men är ofta långsammare på stigningar. Viktgränser för mindre elektriska skotrar också kan vara lägre än gas skotrar ge. En annan skillnad mellan gas och en elektrisk scooter är deras springa gånger. Beroende på storleken av den elektriska scooter batteri, de har ofta mindre kontinuerlig körtiden än gas motsvarigheter. Detta gäller för de mindre leksak medelstora modeller samt de större motorcykel jämförbara sorter. Genomsnittlig operativa tid för en leksak storlek gas scooter är ca 40 minuter. Större motorcykel-typ elektriska skotrar har vanligtvis ungefär 60 mil (96,6 km) kapacitet innan de behöver laddas. Det är inte att säga att körtiden i elektriska skotrar är otillräcklig, eftersom de flesta är lätta att laddas i ett standard vägguttag. Uppladdning ett elektriskt batteri är billigare än att köpa bränsle, vilket gör driftskostnader annan skillnad mellan en elektrisk och gas skotrar. Både gas och el scooter motorer är lätt repareras.

Skillnaden mellan gas-och eldrivna sparkcyklar "inverkan på miljön är betydande. Gas skotrar inte hålls på samma utsläppsnormer som bilar, och deras giftiga utgångar kan vara betydligt högre. Elektriska skotrar producera några giftiga utsläpp, som kör helt rena. Elektriska motorer skoter kör även nästan ljudlöst, medan gasmotorer kan vara högt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.