Vad är skillnaden mellan en coupé och en sedan?

många definitioner av en coupé och en sedan kommer att definiera coupe som en två-dörr eller modellen med tre dörrar som är ungefär detsamma som den sedan. En sedan nästan alltid har fyra dörrar i kontrast. Egentligen finns det fyra dörrar kupéer, och två dörrar sedanmodeller, så skillnaderna mellan en coupé och en sedan bil kanske inte alltid helt klart. I själva verket är en coupe strikt definieras av dess inre volym eller rum. Distinktioner mellan en coupé och en sedan har lite att göra med dörrar och görs klara av Society of Automotive Engineers (SAE), som standardiserar definitioner av olika typer av bilar på marknaden. Mätningar mellan en coupé och sedan är följande:

  • Coupe motsvarar mindre än 33 kubikmeter (. 934 cubic m).
  • Sedan är lika med eller större än 33 kubikmeter.

alltså en coupé och sedan kan bestämmas genom volymen på stället bestäms av antal dörrar. En tvådörrars bil med större än 33 kubikfot volym eller utrymmena är i huvudsak en två-dörrars sedan. På samma sätt, en fyrdörrars bil med mindre än en 33 kubikfot volym är en fyrdörrars coupé.

Men många tillverkare kallar en bil en kupé när de vill framkalla en sportigare koncept för bilen. De kan innehålla namnet coupe i bilen, men tekniskt sett vad du egentligen köper är ett sedan. Cadillac Coupe de Ville är ett klassiskt exempel på vad som egentligen är en två-dörrars sedan. Så det kan bli svårt att avgöra skillnaden mellan en coupé och en sedan när ordet coupe läggs till namnet på bilen. En del tror felaktigt en coupé och en sedan differentieras med hjälp av om bilen en halvkombi bak. Det är sant att många kupéer har en halvkombi öppning, vanligen kallas en tredörrars bil, inte alla gör. Vissa har det traditionella stammen. Vidare finns fyra dörrar kupéer med en halvkombi, men dessutom finns fyrdörrars sedanbilar med en halvkombi, som är mer korrekt kallas stationsvagnar eller bara godsvagnar. Det stämmer inte att skillnaden mellan en coupe och sedan kan göras genom att räkna antalet platser. Vissa definierar kupéer ha endast framsätena, och eventuellt ett flyttbart baksätet. Faktiskt kupéer kan ha två sätesrader eller en. Däremot har det sedan alltid två sätesrader, men skillnaden mellan en coupé och en sedan inte kan göras här på grund av variationen i stolsraderna i kupén.

Det bästa är att hålla med bilens interiör volym, då skilja mellan en coupé och en sedan, istället för att oroa vad bilen heter. När du väljer en bil man kan fråga lite vad det heter. Vanligen vad som däremot räknas är bilens prestanda, utrymme för passagerare och användarvänlighet, snarare än om en bil är en coupe eller sedan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.