Vad är så speciellt Breaking the Sound Barrier?

Ljudets hastighet är den hastighet med vilken ljudvibrationerna röra sig genom ett medium. I luft vid havet, är denna hastighet på 340,29 m /s (761 mph eller 1. 225 km /t). Ljudets hastighet varierar med temperaturen i luften, men är nästan helt oberoende av densiteten. Bryta ljudvallen var ett viktigt mål för luftfarten för sin första 50-tal år, tills det uppnåddes slutligen den 14 oktober 1947 av flygare Chuck Yeager flyga i en Bell XS-1, nu utställt vid National Air and Space Museum. Den första självgående syfte att bryta ljudvallen var tyska V-2 robotar lanserades under andra världskriget. Genom 1944 reste dessa missiler regelbundet på fyra gånger ljudets hastighet (Mach 4) under härkomst. När missiler, flygplan eller någon annan snabb föremål bryter ljudvallen, medför en sonic boom, ett högt uppsvinget till följd av kollision tryckvågor runt objektet. Så när dessa missiler inleddes en masse , fylldes luften av ljudet från Sonic bommar. som ett objekt färdas genom luften, så blir det omges av sfärer av tryck , som orsakats av förskjutning som skapas i luften på grund av dess rörelse. Som ett objekt rör sig snabbare och snabbare, börjar att komma ikapp med dessa tryck sfärer i en riktning, vilket får dem att vara komprimerade framför farkosten. En mätning skulle tycka att luften är betydligt tätare än typisk luft, medan luften bakom båten är tunnare. När farkosten bryter ljudvallen-rör sig snabbare än cirka 761 km /h-luften framför komprimerar så hårt att trycket sfärer börjar hamna på efterkälken planet. De kan inte expandera ut framför planet snabbare än de skapas.

Förr i tiden, bryta ljudvallen var stort-det ledde till en förlust av kontroll under flygning och större vibrationer. Moderna flygplan, som innehåller funktioner som svepte vingar, optimal flygkroppen form och starkare motorer, kan göra det genom ljudvallen utan större problem alls. Merparten av tiden är det inte ens märkbar. Bryta ljudvallen vanligtvis är något för militära flygplan, så få trafikflygplan har top hastigheter över ljudets hastighet.

I slutet av 1950-talet, trodde många flygplan företag att överljudsflygplan skulle vara nästa logiska steg i flygtrafiken, vilket leder till utveckling av hantverk såsom Concorde och Tupolev Tu-144, som tagits i bruk på 1970-talet. Några futurister förvänta överljudsflygplan att göra comeback i slutet av 2010-talet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.