Vad är några Transportation Val för personer med funktionshinder?

Fram till slutet av nittonhundratalet var transport alternativ för personer med funktionshinder ganska begränsad. Allmänna kommunikationssystem hade inga skyldigheter att göra sina bussar tillgängliga med rullstol eller att tillhandahålla tjänster för personer som inte kunde ta oss till busshållplatsen.

År 1990 förändrades när Americans with Disabilities Act (ADA) antogs. Den ADA krävs kollektivtrafik företag att ge mer transporter möjligheter för personer med funktionshinder. Som en del av detta hade bussar och skåpbilar ha antingen en hiss eller en ramp, så att personer i rullstol att rida. Dessutom måste det finnas minst två ställen på varje buss där en rullstol kunde säkras. För att uppfylla det senare kravet, bussar och tåg ofta få platser som kan fälla ihop och ur vägen för att rymma en rullstol.

ADA skapat andra obligatoriska transport alternativ för personer med funktionshinder, liksom. Från och med 1990, något kollektivtrafik företag som finansieras av Federal Transit Association (FTA) är skyldigt att tillhandahålla Färdtjänst för människor som inte kan göra det till busshållplatsen på grund av deras funktionshinder.

Färdtjänst används för att definieras enbart som flexibla transporter, t. ex. skåpbilar eller taxi aktie. Dessa fordon inte följer en viss rutt, men hämta och lämna folk när så behövs. Nyligen har dock Färdtjänst omdefinierats som ett transport alternativ för människor med funktionshinder.

Färdtjänst är användbar för personer med funktionshinder, eftersom bilarna har möjlighet att ta upp passagerare utan att göra dem gå till en busshållplats . För många personer med funktionshinder, med att promenera till och från busshållplatsen eller göra en överföring skulle vara ett allvarligt lidande, vilket är anledningen till ADA gjort avsättningar för flexibla transporter möjligheter för personer med funktionshinder. Äldre och funktionshindrade människor får helt enkelt tid för Färdtjänst tjänst att plocka upp dem på den dag och tid de behöver skjuts.

Tyvärr är många av dessa transportalterntiv för personer med funktionshinder fortfarande lämnar mycket att önska. Resa till och från busshållplatsen och göra anslutningar är ofta svårt för människor med funktionshinder och ridning bussen i en rullstol kan vara svårt också. Även Färdtjänst tjänster är värvad för sin flexibilitet, i själva verket ofta kräver ett möte dagar eller veckor i förväg. Lyckligtvis allmänheten ökar stadigt mer medvetna om hinder som dessa, och i tid kan vi se tydlig förbättring av transport alternativ för personer med funktionshinder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.