Vad är det bästa sättet att lära sig att köra med manuell växellåda?

lära sig att köra med en manuell växellåda är en värdefull kunskap för att kunna ha även i en värld fylld med automatik. Manuella växellådor är fortfarande populär i sportbilar och terränggående fordon såsom traktorer och jeepar. Föräldrar vill ha en pålitlig första bil för sina barn kan finna ett fynd priser Volkswagen Beetle eller femstegad ekonomi bil från 1980-talet eller 1990-talet. Att veta hur man kör med en manuell växellåda kan också vara användbar när man kör andras fordon. Det lönar sig att lära sig alla de olika drivande system i nödsituationer. Det första sättet att lära sig detaljerna i en manuell växellåda är genom en godkänd Driver Education kurs. Många gymnasieskolor erbjuder klasser med både simulator och riktig väg praktiken, även om vissa inte betona manuell växellåda tekniker. Om skolan officiella Driver's Education klass inte erbjuder stick-shift utbildning, kan det falla på föräldrarna att demonstrera. Privata bilskolor kan erbjuda manuell växellåda utbildning om studenten särskilt begär detta. En standard förskjutning fordon kan finnas på skolan eller den studerande kan behöva skaffa en.

Många förare under utbildning öva deras färdigheter i en övergiven parkeringsplats eller annan privat egendom med minimala störningar. Detta är inte alltid den optimala miljön för att lära Manuell växellåda tekniker, dock. Standard skift bilar behöver en stor mängd av linjära utrymme för att gå igenom alla växlarna. En parkeringsplats är fortfarande ett bra ställe att träna parkering, backning och bromsning, men en student behöver uppleva känslan av en manuell växellåda som motorn når vägbanan hastigheter.

skillnad lära sig att köra en automatisk enhet, börjar eleverna kan behöva sitta i passagerarsätet och observera en erfaren förare först. Instruktören bör visa det korrekta sättet att pressa ned kopplingen, placera växelspak och samordna gasen. Eftersom varje växel når maximalt vridmoment bör instruktören berättar eleven hur man lyssnar till en distinkt motorljud. Detta ljud bör ange behovet av att byta till en högre växel eller hoppa tillbaka till en lägre. Återigen bör balansen mellan växelspak, koppling och gaspedal påvisas. Vid denna punkt, bromsning och downshifting tillbaka till första växeln bör också påvisas.

Att lära sig att köra en manuell växellåda är oftast en fråga om trial-and-error tills Studenten lär sig den naturliga rytmen av en standard skift bil. Av denna anledning kan det vara bäst att träna med en äldre men mekaniskt ljud fordon, inte en dyr sportbil. Finding tredje växeln samtidigt som man släpper kopplingen och deprimerande gaspedalen är inte lätt för många förare, så man bör förvänta sig några slipning av kopplingen och stammar stopp. Småningom flesta förare lär sig mer om konsten att manuell växellåda, även om de föredrar det relativt lätt för en automatisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.