Spelar det någon roll egentligen vad sorts gas jag lägga i min bil?

I allmänhet spelar det ingen roll vilken typ av gas man använder i en bil. De flesta bilar är byggda för att köras på ekonomi gas, och ge dem högre oktan bränsle är snarare som att ge en behandling till en overstuffed hund. Det är inte nödvändigt, ger det inga ytterligare fördelar, och det kommer att kosta mer. En del människor tror att vilken typ av gas som används, snarare än oktan mätningar tycks göra en skillnad i bilens prestanda. Detta kan i allmänhet inte tillskrevs den gas utan typer av tillsatser i gasen. Alltså för en del människor kan det finnas en skillnad mellan ett företags varumärke och ett annat företags varumärke. För många, gör ingen skillnad heller.

Vissa bilar kräver högre oktan gas. I allmänhet en instruktionsbok kommer att informera en om detta. Till exempel om en bil har en hög komprimering motor, gör så många lyx-eller sportbil, de kan kräva en oktantalet som är högre. Detta är fallet med bilar som Porsche eller Jaguars.

Generellt sett är syftet med högre oktan gas för att förhindra knackar eller pinga i motorn, och för att öka prestandan. Ibland en mycket högljudd knackningar kan skada motorn. Knocking ljud orsakas av plötslig antändning av bränsle, som inträffar nästan omedelbart. Ljudet brusar hela flaskan som orsakade en hörbar ping eller knacka ljud. Om du kan eliminera knacka med hjälp av högre oktan gas, kan det vara värt de extra pengarna att göra det. Även mindre knock är osannolikt att skada en bil, konsekvent och högljudda knackar kan. Så ibland måste man bortse från tillverkarens instruktioner och gräva djupt för högpresterande gas.

Det är en mycket viktig distinktion mellan att använda gas och diesel. Dieselbränsle bilar kommer att dö på bensin, och processen för rengöring regelbundna gas i en dieselmotor kan vara mycket dyrt. Om du äger en dieselbil, använd inte vanliga gas av något slag. Använd endast dieselbränslen, allmänt tillgänglig på de flesta bensinstationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.