Kan jag ändra min egen Spark Plug Wires och Distributor Cap?

flesta biltillverkare rekommenderar regelbundet byta tändstiftskablar och distributör mössa. Distributören cap ansvarar för att distribuera elektrisk laddning från tändspolen längs tändstiften kablarna till tändstiften. Som distributören lock och ledningar slitage, effektivitet kan släppa, vilket misständningar, dålig rinnande och minskad bränsleförbrukning. Lyckligtvis är det mycket enkelt att byta distributör huven och tändstift kablar.

Vissa jobb under huven kräver avancerade verktyg, Brawn, eller specialiserad kunskap, men praktiskt taget vem som helst kan ändra tändstiftskablar och distributör mössa. Det enda verktyg som behövs är en Phillips head screwdriver. Vita etiketter eller brevpapper, en märkning penna och tejp kan också komma till pass. Utför denna underhåll när motorn är kall för att undvika att bränna dig på några heta komponenter.

Om du inte är bekant med vad din tändstift kablar och distributör mössa ser ut, oroa dig inte. En lokal delar lagra endast behöver ditt fordons år och modell för att hitta de delar du behöver. Du kan även beställa din tändstiftskablar och distributör mössa online. Om du beställer online, kommer du att ha möjlighet att titta på en bild av de delar innan du beställer. Du kanske vill skriva ut en bild av distributörens mössa och jämföra den mot en i bilen för att det är rätt del.

Så länge du kommer att ersätta tändstiftskablar och distributör cap bör du byta även rotorn inuti distributören. Rotorn, kommer liknar en miniatyr väder vane, blir synliga när du tar bort distributören huven. Man drar helt enkelt upp /bort en stam. Inga verktyg behövs. Den nya rotorn pressar på samma sätt, och den del som är billig. Rotorn snurrar en metall arm innanför locket som kan bli gropiga och slitna. När du förvärva delar ersätta din tändstiftskablar och distributör cap, ta en närmare titt på den nuvarande tändstiftskablar i fordonet. Varje tändstift kabeln ansluts till distributören locket på en viss plats på locket. Den enda kritiska regel att följa är att denna ordning upprätthålls.

Motorn bränder i en viss följd, vilket tändstift kablar och distributör mössa inrättas för att stödja. Flesta tändstift kablar och mössor distributör är räknade för tydlighetens skull. Den # 1 tändstift tråd fäster vid # 1 kontakten på distributören cap, på # 2 kabeln till # 2 kontakten, och så vidare. I andra änden av # 1 tändstift tråd är # 1 tändstift, eller den första cylindern att bränder. Det säkraste sättet att ändra tändstiftskablar och distributör gemensamma jordbrukspolitiken är att skruva loss och ta bort distributören huven utan att dra ut alla tändstiftskablar . Notera hur den gemensamma jordbrukspolitiken är orienterade. Du kanske vill att tejpa en lapp som säger "T" på toppen av locket. Det blir en extra kabel som går till tändspolen. Koppla loss kabeln från den gemensamma jordbrukspolitiken (lämnar den fäst vid spolen) och tag den med en "IC. " Skruva av locket, lyft av den från distributören, och ställ det åt sidan genom att lägga in på motorn.

Den kilformade, "vindflöjel" rotorn kommer nu att synas, sticker upp från återförsäljaren själv. Grip den ordentligt och dra rakt upp, tillämpa jämnt tryck. Återförsäljarens Rotorn stamceller är något tillplattad på två sidor. Titta inuti ihåliga rotorn stammen för den nya delen att orientera det innan trycka ner den till återförsäljaren stammen. Nu installera den nya mössa, noga med att inrikta det på samma sätt som den gamla mössa. Byt ut alla fyra skruvar och dra åt ordentligt.

Ta en tråd från de gamla mössa och från tändstiftet. Om kabeln är numrerade, välj motsvarande nummer av din nya kit. Om ledningarna är inte numrerade, hitta rätt tråd genom att välja samma längd från din nya kit. Kontakterna är olika avstånd från distributören cap, vilket gör dem av varierande längd.

Installera den nya kabeln på tändstiftet genom att trycka ner det ordentligt. Du ska känna eller höra en pop eller knäpp. Kör den nya kabeln till den nya distributören mössa, efter några snap-guider eller konsoler gummi som kan hålla kablarna på plats längs vägen. Titta på gamla kapsylen till att vara säker på att du ansluter kabeln till samma plats på den nya jordbrukspolitiken. Upprepa proceduren för varje tråd. Slutligen, installera ny tråd tändspolen att ersätta det du märkte tidigare som "IC".

När du byter din tändstiftskablar och distributör lock du kan även kolla eller byt tändstift, om det behövs. Med lite enkelt underhåll din bil ska köras smidigare och effektivare. Kostnaden för tändstiftskablar och mössor distributör varierar, men en genomsnittlig blygsam kostnad är ca $ 50 $, inklusive rotor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.