Behöver jag använda olika däck på sommaren och vintern?

Förare som bor i områden utan hårda vintrar eller brutalt varma somrar kanske bara behöver en uppsättning däck året runt. För resten av oss, kommer övergången från sommar eller all-däck säsong till däck vinter snö fortsätter att vara en årlig ritual. Däck avsedda för regnigt väder eller torr trottoar i allmänhet inte ger graden av dragning som behövs för att plöja igenom tjocka snön och grepp isiga vägar. Alternativt är vinterdäck avsedda för kallt väder och fungerar inte alltid så bra på torra och varma trottoaren. får Vissa förare förväxlas med beteckningen på "all season" däck. Medan namnet kan innebära lika nivåer av prestanda vid regn, slask, lera eller snö, sanningen är den att många "all season" däck är inte konstruerade för extrema förhållanden såsom kraftiga snöfall. Det finns inget verkligt alternativ till vinterdäck när det gäller hanteringen av de mest brutala vintern körförhållanden. Snö eller vinterdäck är gjorda av föreningar konstruerad för att utföra bäst på kallare temperaturer, medan standard Vinterdäck tenderar att stelna upp när de närmar sig fryspunkten.

Om du inte tänker kvar hemma under extrema vinterförhållanden, föreslå många experter att byta till en komplett uppsättning vinterdäck. Bara installerar två vinterdäck på drivhjulen skulle vara bättre än ingenting, men bilen kan också bli lite schizofren på vägen eftersom vissa däck grepp och andra inte. Vissa auto affärer i snö utsatta regioner kommer att erbjuda för att lagra kundens sommar däck under vintern, så det kan vara lättare att montera vinterdäck på egna fälgar och låta mekanik att utföra byta strax innan vintervädret anländer.

Huvudproblemet med olika typer av säsongsmässiga däck är drag-och bromskraft. Det finns ingen lag som kräver drivrutiner för att byta från sommar däck till vinterdäck, men det finns en märkbar skillnad mellan utförandet av dessa däck på snö och is. Vinterdäck kan vara smal för att ge bilen att skära genom djupa, unplowed snö, eller de kan vara bred för att maximera storleken på däcket lapp, den faktiska storleken på däcken att kontakter vägen. Vinterdäck gör ett beundransvärt arbete kanalisering bort regnvatten, men deras slitbanor kan bli packad med snö och is och bli förrädisk. Vinterdäck har olika slitbanemönster som grepp vägen och motstå snöackumulation.

enskilda förare som lever i utkanten av en snö bälte är alltid fria att bestämma om inte en uppsättning vinterdäck skulle vara en klok investering, men säkerheten på vägen bör alltid vara en viktig fråga. Som en bil expert förklarade, kan en $ 400 US dollar (USD) investering i däck kvalitet snö hjälpa föraren slippa betala $ 500 (USD) försäkring dras efter en olycka som hade kunnat undvikas med rätt däck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.