Vad är en passiva optiska nätverk?

PON eller passiva optiska nät, är en nätverksstruktur som bär optisk fiber kablage och den resulterande signal till inom ett kort avstånd från den punkt om uppsägning. I stället för att förlita sig på ett nätverk bestående av flera byta gränssnitt att bära signalen, den passiva optiska nät använder en struktur som kan kräva högst ett par omkopplingspunkter. Det kan finnas en strömbrytare så att en avsändare hoppa på nätet och en annan switchen för att låta signalen att hoppa från nätet just innan det når en slutanvändare. En passiva optiska nät kan struktureras på flera olika sätt beroende på den enskilda ansökan och begränsningar system.

Det finns i huvudsak tre olika passiva optiska nät konfigurationer i allmänt bruk till dag. En konfiguration kallas ett fiber-to-the-bromsa eller FTTC. Denna ansökan tar signalering till en anläggning som bokstavligen ligger utanför företaget eller hemmet. En anslutning från slutanvändaren körs för att interagera med strömbrytare och därmed ge signalen att slutföra resan.

En fiber-till-byggnad eller FTTB flyttar ett steg längre i processen för avslutande av signalen än FTTC förvaltar. Med denna tillämpning av en passiva optiska nätverk, förblir signalen på nätet tills det går in i byggnaden. Det är vid den punkten att signalen lossnar från sitt ursprung nät och avslutas i ett lokalt nätverk som är ansluten med en eller flera av de företag som fysiskt befinner sig i byggnaden.

En tredje typ av passiva optiska nät är fiber-till-hemmet eller FTTH. Denna typ av nätverksanslutning bär signalen direkt i en switch samordnas med hemmet och kräver inget mer för uppsägning än en anslutning till en enhet som kan ta emot sändningen.

"passiva" är en passiva optiska nätverk riktar uppmärksamheten på det faktum att signaleringen inte kräver någon extra ström källa för att hålla sig i rörelse till punkten om uppsägning. Signalen är helt enkelt passerar genom nätet och kommer att följa ett logiskt flöde tills den når slutanvändaren.

När anställda i ett fristående system, en passiva optiska nät möjliggör enkel överföring av dagen till olika punkter längs nätet. Varje användare tilldelas ett fast belopp på bandbredd för både sändning och mottagning av data. En administratör kan göra justeringar i den tillåtna mängden bandbredd, baserat på den totala kapaciteten i nätverket och de individuella behoven hos varje användare. Dessutom kan administratören konfigurera nätverket för att ansluta med en utomstående, såsom en kabel hookup eller traditionell telefonlinje så att flödet av data i och ut ur nätverket från externa användare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.