Vad är en hybrid-Virus?

Kallas ibland för en flerpartsavtal virus, är den hybrid-viruset en av de svårare typer av datavirus att få under kontroll. Där kommer hybriden viruset inslag av andra virus program i en ny kombination som ofta glider förbi skydd som skulle stoppa den ursprungliga komponenten virus. Generellt sett är en hybrid virus som kan infektera både system sektorer och programfiler, vilket gör det särskilt svårt att lokalisera och ta bort från ett system.

I många fall kommer hybrid viruset innehålla inslag av både fil infectors och infectors stöveln. Tanken bakom denna strategi är att lansera en tvådelad angrepp på systemet. Eftersom flera delar virus kommer in i systemet, delar lösa till programfiler, men samtidigt identifiera och infiltrera olika delar av operativsystemet. Detta innebär att varje gång den körbara filen inbäddad med hybrid viruset körs, är resultatet en aktiveringen sekvens som hjälper viruset att föröka sig.

Samtidigt arbetar hybrid viruset normalt i den del av hårddisken som styr start rutiner för datorn. Som med den smittade programfiler, viruset aktiveras varje gång systemet startas upp. Med tiden kommer detta att skada driften av systemet, och eventuellt stänga av den helt.

dubbla natur hybrid viruset gör det extremt svårt att ta bort när det väl är på plats. Om inte alla delar av viruset undanröjs, kommer eventuella återstående närvaro regenererar snabbt och på nytt infektera hela systemet. Av detta skäl bör särskild försiktighet iakttas för att rengöra systemet ordentligt och se till att göra en viruskontroll omedelbart efter rengöring sker.

Naturligtvis är det bästa sättet att hantera en hybrid virus att inte bli smittade i första hand. Ett sätt att minimera risken för smitta är att vara extremt försiktig med att öppna bifogade filer som är av en misstänksam natur. Man bör också vidtas för att hålla antivirusprogram uppdaterade och att inte ladda ner program från någon källa på nätet som inte är välbekant och pålitlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.