Vad är bildbehandl?

Imaging programvara är en typ av backup programvara som tar en ögonblicksbild av en enhet med förmåga att återställa bilden till samma enhet eller en ny enhet, bör det krävas. Satsningen image kan komprimeras för att spara utrymme, men kompression gör avbildningsprocessen ta längre tid. När en bild kan lagras på samma enhet som bilden är gjord av, det är säkrare att lagra det på en separat enhet vid totalhavererar källan enheten.

Imaging programpaket varierar i implementationer, men i grunden programvaran scannar riktade enheten göra en sektor för sektor karta att det butiker i ett komprimerat tillstånd. Komprimerade filer går inte att komma direkt, precis som en zippad fil skall hämtas innan den kan användas. Därför att om det blir nödvändigt att återställa bilden, måste samma tänkbar mjukvaran användas för att dekomprimera bilden och kopiera den till riktade enheten. Detta kan vara en ny enhet eller en enhet som blev skadad.

Om återställningen krävs för uppstartsenheten, (den enhet som innehåller operativsystemet), det kräver en startbar, sluten CD gjorda av, eller som, driver programmet. Uppstart från denna CD gör det möjligt för användaren att styra tänkbar mjukvaran till den arkiverade skivavbilden, sedan starta processen att återställa bilden till stöveln driva. När bilden är återställd, kan systemet startas från hårddisken.

Om en ny, opartitionerat driva är målet, kanske du måste skapa en partition först, innan skivavbilden kan återställas. Den nya partitionen måste vara minst lika stor som den ursprungliga enheten eller större.

I allmänhet är bricka tänkbar traditionellt anses en allt-eller-inget metod för hela disk-säkerhetskopiering och återställning, saknar möjligheten att köra inkrementella säkerhetskopieringar eller selektivt mappar mål eller filer. Man kommer dock tänkbar mjukvaran tillåter en eller båda av dessa alternativ. Till exempel Runtime Software ™ 's DriveImage XML Backup ©, gratis för personligt bruk, kan ansluta den komprimerade bilden och med hjälp av en inbyggd filhanteraren låter användaren surfa på bilden och välja specifika filer eller mappar för att återställa. Andra bricka tänkbar mjukvaran gör inkrementella säkerhetskopieringar, vilket sparar tid genom att inte behöva bild hela enheten med varje säkerhetskopiering.

De flesta paket tänkbar mjukvaran erbjuder även andra metoder för säkerhetskopiering, såsom disketter kloning. Disk kloning kräver ett särskilt, separat hårddisk, vilket gör det en dyrare metod än bricka tänkbar men också mer bekväm och problemfri. Disk kloning skapar en tvilling eller klon av källenhet, ända ner till partitioner och formatering eller filsystem. Disk kloning kräver omstart bildprogram om datorn ett par gånger under kloning processen så att filer som används kan kopieras till klon.

Fördelen med en klonad disk är att om den viktigaste enheten misslyckas, anser klon inte måste återställas med patentskyddad mjukvara för bildhantering innan den kan användas. Istället kan datorn bara för att starta upp från klon utan driftstopp och noll bekymmer. En klonade enhet kan också tillgängliga och kan manipuleras genom en filhanterare som helst, precis som en vanlig enhet. Detta kan vara praktiskt för manuellt byta filer eller ta bort objekt som inte längre behövs mellan schemalagda säkerhetskopieringar.

Om du gillar tanken på kloning, behöver du inte ha samma storlek enhet som du vill klona. Bricka tänkbar mjukvaran som Akronymen ® True Image ® kan automatiskt justera delning storlek om målinriktade driva detta, förutsatt att tillräckligt med utrymme för data. Om en större enhet används kan du välja att öka delning eller driva storlek respektive eller behålla konfigurationen av källan köra på klon. Det senare alternativet, helt enkelt lämnar oformaterad, oanvänt utrymme på den större enhet som du senare kan återhämta sig och använda om du vill.

Några populära kommersiell programvara bricka tänkbar omfattar ovannämnda Akronymen, Norton Ghost ® ®, Paragon ® Exakt Image ® ,, R-Drive Image ™, och många fler. De flesta program erbjuder en gratis testperiod nedladdning så att du kan "prova innan du köper. "

Gratisprogram bricka tänkbar mjukvaran är också tillgänglig. Redan nämnts är DriveImage XML Backup och andra program inkluderar PC Inspector ™ klon Maxx © och Makro ™ 's Relfect ™, för att nämna några. Läs recensioner, se på skärmdumpar och ladda ner några försök eller gratisprogram för att se vad som fungerar bäst för dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.