Vad är synkronisering av lösenord?

Det uppskattas att många datoranvändare, särskilt i stora organisationer, kan ha 10-20 användarIDen. Var och en av dessa kräver sina egna lösenord. Som sådan ihåg alla användarnamn och lösenord kan vara skrämmande. Synkronisering av lösenord är ett sätt att göra en datoranvändare liv bara lite lättare genom att synkronisera lösenord så att de alla matchar över flera system.

Fördelarna med synkronisering av lösenord är tydliga. De som gör det tenderar att komma ihåg sina lösenord lättare. Också, även om vissa säger en enhetlig lösenord för en användare kan minska säkerhet får synkronisering av lösenord hjälpa faktiskt öka säkerheten, eftersom det kommer att bli mindre av en anledning för användarna att skriva ner lösenord.

Även om det kan vara möjligt att uppnå lösenord synkronisering manuellt, det finns program som har utvecklats för att automatisera processen. Programvaran fungerar vanligtvis ett av två sätt, genom en öppen process eller en webb-baserad process. Den öppna processen för synkronisering av lösenord börjar arbeta efter ett lösenord förändring som sker i en ansökan. Det går sedan och förändringar alla andra lösenord för vilka det är inrättat. I den webbaserade processen, lösenord ändras av användaren på Internet.

rationaliserade processen kan spara pengar också. Om en användare att gå och byta upp till 20 lösenord individuellt, som kan ta en enorm tid. Ofta kräver att användarna ändrar sina lösenord regelbundet för att minska risken för obehörig åtkomst. Men när lösenord synkronisering händer allt på en gång, kan användare komma tillbaka till sitt ursprungliga syfte mycket snabbare. Detta kan bidra till en produktiviteten företag ökar.

Utöver de synkronisering av lösenord, kan programmet också bidra administratörer på andra sätt. Programmet kan upptäcka när ett lösenord förändring krav är på gång och skicka ett e-post påminnelse för användaren. Detta kan göra det möjligt för användaren att hantera detta Tjänstefel vid en tidpunkt då kanske de inte är så upptagen, vilket ger en lite flexibilitet för användaren.

ytterligare, samtidigt som användare kan använda en synkronisering av lösenord systemet för att ändra alla sina lösenord på en gång, kan det finnas en situation där en användare behöver för att upprätthålla ett lösenord som är separat, om det är samma, som de andra. Lösenord synkroniseringsprogram också kan ta hänsyn till detta, så att användarna kan bara ändra dessa lösenord så önskas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.